Wie is de Mol Toscane – week 2

In de tweede week van Wie is de Mol bevinden wij ons in de streek met de vele mooie natuurlijke spa’s. De Mollen hadden hier geen tijd voor, maar dit is een echte aanrader.

Bagno Vignoni

In deze regio van buitengewone schoonheid vind je Bagno Vignoni, een klein en heel bijzonder middeleeuws dorp. Ik was hier niet zo lang geleden en bracht een super relaxte dag door in de thermen. Het dorpje bevindt zich rondom het bad. Er is geen centraal plein aanwezig, in plaats daarvan bevindt zich in het midden een groot 16e eeuws bad dat direct vanuit de bron voorzien wordt van water. s’Avonds vormt het een surrealistisch geheel met de mist van het stomende water dat het een sprookjesachtige aanblik geeft. Het water stroomt met een temperatuur van ongeveer 50°C, is hyper thermaal en rijk aan bicarbonaat, sulfaat en alkaliën.

Klik hier voor het stukje dat ik eerder schreef over die regio.

Pienza

De andere plaats die werd aangedaan is Pienza een van mijn favorieten in die regio, je kunt hier heerlijke kazen scoren, het is een leuke romantische plaats, dat zeker een bezoek waard is.

Pienza is een klein maar prachtig stadje dat sinds 1996 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Het was het geboortedorp van Paus Pius II, welke zijn geboortedorp liet verbouwen naar de stedenkundige idealen van die tijd, toen hij aan de macht was. Het dorp staat ook bekend vanwege zijn Pecorino di Pienza wat een soort schapenkaas is.

Bezienswaardigheden

In Pienza vindt je onder meer een kathedraag, welke van buiten een kille uitstraling heeft, maar van de binnenkant warm is en veel decoraties heeft. Onder de dom bevinden zich crypten en labyrinten.

Ook is er een klein gracieus paleis tegenover de dom, welke in 1900 werd gerenoveerd. Het wordt gekenmerkt door een portiek met 3 bogen die op zuilen rusten.

De stad heeft ook straatjes met een romantisch tintje. Denk aan de Via del Bacio, of Vila dell’Amore. Hier is het onmogelijk om niet de liefde te vinden

De Mollen van wie is de Mol, hebben andere zaken aan hun hoofd, maar ik weet zeker dat jullie in dit gebied, kunnen genieten van een prachtige ( romantische) vakantie.

Onze aanraders hier in de regio:

Privé villa code Verdi-Perel (Toscane Zuid, 4304)
Villa met privé zwembad voor 20+1 met 10 slaapkamers onderverdeeld in 4 appartementen

Dit mooie landhuis heeft wel iets van een sprookjeskasteel. Het bestaat uit 5 gebouwen en is opgedeeld in 4 appartementen. Ideaal voor grote gezinnen of vriendengroepen. Het ruime zwembad kunt u in de tuin vinden in een groot park. Op aanvraag kan er elke ochtend een ontbijtbuffet worden verzorgd met huisgemaakte cakes en producten van de boerderij. Afstanden: Castiglione d’Orcia 1 km

Verdi-Perel

Privé villa code Verdi-Biat (Toscane Zuid, 5604)
Villa (1 slaapkamer) met privé zwembad voor 2+1 personen

Charmant huis voor een vakantie met zijn tweetjes. Gelegen tussen de zilver-grijze olijfbomen met jacuzzi en zwembad? De villa beschikt over airconditioning. De eigenaren van dit huis maken hun eigen wijn en olijfolie. Afstand: Montepulciano 3km

Wie is de Mol Italie. Italian Residence Vakantiehuizen , vakantie villas Italie
Verdi-Biat

Meer informatie over een vakantie naar Italië ?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo in Toscane, of elders in Italië? Vlak bij het strand of midden op het platteland? Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate