Wie is de Mol Toscane – week 2

In de tweede week van Wie is de Mol bevinden wij ons in de streek met de vele mooie natuurlijke spa’s. De Mollen hadden hier geen tijd voor, maar dit is een echte aanrader.

Wie is de Mol Italie. Italian Residence Vakantiehuizen , vakantie villas Italie

Bagno Vignoni

In deze regio van buitengewone schoonheid vind je Bagno Vignoni, een klein en heel bijzonder middeleeuws dorp. Ik was hier niet zo lang geleden en bracht een super relaxte dag door in de thermen. Het dorpje bevindt zich rondom het bad. Er is geen centraal plein aanwezig, in plaats daarvan bevindt zich in het midden een groot 16e eeuws bad dat direct vanuit de bron voorzien wordt van water. s’Avonds vormt het een surrealistisch geheel met de mist van het stomende water dat het een sprookjesachtige aanblik geeft. Het water stroomt met een temperatuur van ongeveer 50°C, is hyper thermaal en rijk aan bicarbonaat, sulfaat en alkaliën.

Klik hier voor het stukje dat ik eerder schreef over die regio.

Wie is de Mol Italie. Italian Residence Vakantiehuizen , vakantie villas Italie

Pienza

De andere plaats die werd aangedaan is Pienza een van mijn favorieten in die regio, je kunt hier heerlijke kazen scoren, het is een leuke romantische plaats, dat zeker een bezoek waard is. Saskia Balmaekers van Ciao Tutti, schreef hier een mooie blog over:

Wie is de Mol Italie. Italian Residence Vakantiehuizen , vakantie villas Italie

Pienza is een klein maar prachtig stadje ten zuidwesten van Siena. Het telt slechts 2300 inwoners, hetgeen een verademing is na de toeristenmassa’s die overdag over Siena spoelen. De stad Pienza dankt zijn naam aan paus Pius II, die werd geboren als Enea Silvio Piccolomini. Pienza betekent niet meer dan ‘stad van Pius’, een hele eer voor een paus!

Wie is de Mol Italie. Italian Residence Vakantiehuizen , vakantie villas Italie

Pienza- Unesco werelderfgoedlijst

Italië kent tal van romantische plekken, waar het onmogelijk is om de liefde niet te vieren. Een van deze plekken is dus Pienza, het kleine stadje in Toscane dat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Niks romantisch aan, denken jullie nu misschien, maar niets is minder waar. Pienza heeft namelijk niet alleen een bijzonder historisch centrum, met dank aan paus Pius II die van Pienza de ideale stad wilde maken, maar ook een paar bijzondere straten. Ga samen met je geliefde op zoek naar de Via dell’Amore – en kus elkaar op de hoek van de Via del Bacio. Zoek ook de Via della Fortuna, voor (nog meer) geluk in de liefde!

Wie is de Mol Italie. Italian Residence Vakantiehuizen , vakantie villas Italie Pienza
Wie is de Mol Italie. Italian Residence Vakantiehuizen , vakantie villas Italie
Pienza

De Mollen van wie is de Mol, hebben andere zaken aan hun hoofd, maar ik weet zeker dat jullie in dit gebied, kunnen genieten van een prachtige ( romantische) vakantie.

Onze aanraders hier in de regio:

Privé villa code Verdi-Perel (Toscane Zuid, 4304)
Villa met privé zwembad voor 20+1 met 10 slaapkamers onderverdeeld in 4 appartementen

Dit mooie landhuis heeft wel iets van een sprookjeskasteel. Het bestaat uit 5 gebouwen en is opgedeeld in 4 appartementen. Ideaal voor grote gezinnen of vriendengroepen. Het ruime zwembad kunt u in de tuin vinden in een groot park. Op aanvraag kan er elke ochtend een ontbijtbuffet worden verzorgd met huisgemaakte cakes en producten van de boerderij. Afstanden: Castiglione d’Orcia 1 km

Verdi-Perel

Privé villa code Verdi-Biat (Toscane Zuid, 5604)
Villa (1 slaapkamer) met privé zwembad voor 2+1 personen

Charmant huis voor een vakantie met zijn tweetjes. Gelegen tussen de zilver-grijze olijfbomen met jacuzzi en zwembad? De villa beschikt over airconditioning. De eigenaren van dit huis maken hun eigen wijn en olijfolie. Afstand: Montepulciano 3km

Wie is de Mol Italie. Italian Residence Vakantiehuizen , vakantie villas Italie
Verdi-Biat

Meer informatie over een vakantie naar Italië ?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo in Toscane, of elders in Italië? Vlak bij het strand of midden op het platteland? Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate