Help! Mijn dochter gaat trouwen in Italië deel 1

Waar komt mijn fascinatie en liefde voor Italië vandaan? Bijna 18 jaar geleden gingen we met het hele gezin op vakantie naar Umbrië. We verbleven op een mooie agriturismo met waanzinnige vergezichten en een Italiaanse mamma die de sterren van de hemel kookte.

Fiorella heette ze. Ze had maar één tand, maar koken kon ze als de beste. Ik proef nog steeds haar crostata di marmellata. Alles wat ze op tafel toverde, was gebaseerd op een traditioneel gerecht uit de streek of had een lange geschiedenis als bijzonder familierecept. Alles kwam vers van het land.

Verhuurder agriturismo

Deze vakantie heeft mijn leven veranderd. Niet zozeer vanwege die overheerlijke crostata, maar vooral vanwege mijn enorme enthousiasme voor het concept agriturismo. Ik had Italiaans gestudeerd om me ter plaatse verstaanbaar te kunnen maken en dat bleek een goede investering. Ik werd gevraag agent te worden voor de agriturismo. Van een tevreden klant werd ik zo verhuurder van ‘onze’ agriturismo en enkele andere omliggende locaties.

Nu, bijna achttien jaar later, beheer ik met ItalianResidence.nl een aanbod van vele duizenden villa’s en agriturismo’s en verzorg ik met veel liefde mooie vakanties voor elke Italiëliefhebber.

De liefde voor het land, de natuur en de cultuur heb ik overgedragen op mijn dochters, die jarenlang mee gingen als ik verschillende locaties ging bezoeken. Nog elk jaar proberen we een familiereünie te plannen in dit mooie land, dat zo veel moois te bieden heeft.

Deze achtergrond heeft mijn dochter Cristel en haar verloofde Evert doen besluiten om in 2016 hun huwelijk in Italië plaats te laten vinden. En ik heb de eer hun weddingplanner te mogen zijn!

Bron: bristekjegor

Trouwen in Italië

De trouwlocatie hebben we al gevonden: een schitterende agriturismo in Emilia-Romagna, in de buurt van Faenza.  Een ideale plek, op slechts veertig minuten van de luchthaven van Bologna, zodat de gasten makkelijk naar de plek van bestemming kunnen vliegen. Voor een sfeerimpressie hier een kort filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=EDUIXmbpGV8

De komende maanden houd ik jullie op de hoogte van alle voorbereidingen.

Lees ook

Help mijn dochter gaat trouwen in Italië deel 2
Help mijn dochter gaat trouwen in Italië deel 3
Help mijn dochter gaat trouwen in Italië deel 4

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate