Over de vele smaken van Italian Residence

Naast mijn werk als reisadviseur blog ik hier over Italië. Door de vele workshops en studiereizen heb ik een passie voor Italië en de Italiaanse keuken ontwikkeld.

20 jaar geleden begon ik aan dit avontuur. Na een studie Italiaans vond ik het tijd e.e.a. in de praktijk te brengen en plande een vakantie op een Agriturismo in Umbrië. Na twee weken was ik niet alleen uitgerust maar was ik, voor dat ik het mij goed besefte, een reisbureau begonnen. De eigenaar van de Agriturismo was onder de indruk dat iemand van 45 jaar voor de lol Italiaans had gestudeerd.  Hij bood mij een agentschap aan met 10 Agriturismo ’s die ik vol verve aan de man bracht.  In het begin via fotokopieën van de foto’s die ik ter plaatse van de huizen maakte. Behoorlijk arbeidsintensief en in 1998 was ik één van de eerste online vakantieaanbieders.

Nu staan er meer dan 2000 vakantiehuizen in Italië op onze website www.italianresidence.nl

Het geheel is dus  uit de krachten gegroeid, maar de passie is er niet minder om. Ik ken nog steeds bijna elk huis en bezoek met veel plezier twee keer per jaar onze locaties en regio’s.  Zo verzamel ik zo veel mogelijk informatie van de huizen en regio om klanten goed te kunnen adviseren.

Inmiddels werken we met een klein team van enthousiaste medewerkers. Zij helpen met de administratie, Social media en de website. Een mooi vakantiehuis voor klanten zoeken, doe ik nog altijd met heel veel plezier zelf! Ik zoek de mooiste Agriturismo ‘s, wijnboerderijen en vakantiehuizen met zwembad in Italië. Geselecteerd op hun bijzondere ligging en hun authentieke Italiaanse karakter, maar zeker ook op de gastvrijheid van de eigenaren. In sommige gevallen is het zelfs de mama della Casa die voor haar gasten kookt.

Trouwen in Italië

Ook help ik jullie graag aan een mooie trouwlocatie, waar jullie redelijk budgetvriendelijk kunnen trouwen. Ik ben geen weddingplanner maar heb wel de juiste contacten. En na het organiseren van de trouwerij van mijn dochter in Italië ook ervaringsdeskundige. Op zoek naar een mooi familiehuis met diverse gezinnen? ik help jullie graag, we hebben huizen van 2 tot 40 personen

Hebben jullie vragen over een regio, een recept of een mooie plek om vakantie te vieren? Dan hoor ik het graag. Stuur een mail naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

Ik ben dus geen fulltime blogger, maar deel graag mijn ervaringen en kennis van de regio’s. Maar ook tips over beurzen, Italiaanse markten, tips voor trouwen in Italië,  Italiaanse restaurants in Nederland & Italië en mijn favoriete Italiaanse recepten.

Marianne Moerdijk Italian Residence vakantiehuizen ItalieMarianne Moerdijk
Italian Residence

mariannemoerdijk@italianresidence.nl

Navigate