Help, mijn dochter gaat trouwen in Italië deel 3

De bruiloft komt al in zicht. Binnen een maand is het zover en wij zijn er helemaal klaar voor. De uitnodigingen zijn verstuurd en de gasten, 9 familieleden – 21 vrienden en 7 kids kunnen niet wachten tot het zover is.

Tijdens de voorbereidingen zijn we er achter gekomen dat een dure weddingplanner niet nodig is omdat je je bruiloft uitstekend kunt regelen met de accommodatie verschaffer of onze agent ter plaatse. En daarnaast blijkt dat trouwen in Italië zowel qua organiseren als qua prijsplaatje niet veel verschilt van een bruiloft in Nederland. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.
Het voordeel van trouwen in Italië is, dat dit een intiem feestje van 3 dagen wordt en een trouwerij in Nederland slechts één dag duurt met vaak teveel gasten waar je soms minder close mee bent.

Verblijf voor jou en je gasten

Op het moment dat je via Italian Residence een huis uitzoekt dat groot genoeg is voor al je gasten, is het belangrijkste werk gedaan. De eigenaar blijkt namelijk in veel gevallen ook een prima weddingplanner te zijn. Let op, want het huren van een villa voor slechts een paar dagen is niet overal even eenvoudig en dient bijna een jaar van te voren geregeld te worden. Wij hadden het geluk dat dit wel kan op onze geweldige trouwlocatie.

Deze locatie is ideaal qua samenstelling. Er zijn zowel appartementen, als hotelkamers en een ruime villa. Een groep zoals die van ons van 35/40 personen is hiermee ruim voorzien van slaapplaatsen. Italian Residence verhuurt ook kleinere villa’s of locaties tot wel 60 personen zoals https://www.italianresidence.nl/vakantiehuis-italie/verdi-grill

Ondanks het hoogseizoen konden wij onze wijnboerderij huren van woensdag tot zaterdag. Er zit een heerlijk restaurant bij. Dus geen probleem om ontbijt, lunch en diner lokaal te regelen voor een zeer schappelijke prijs. Wij hebben gekozen voor een trouwlunch aan gezellige ronde tafels in de tuin, die versiert worden in het thema country chique. De lunch wordt een uitgebreid 4 gangen buffet lunch met antipasta in de tuin geserveerd, daarna 2 soorten pasta’s, een heerlijk hoofdgerecht en een dessert.

In de avond is er ruim de tijd voor een tuinfeest. Er zijn wijnvaten als tafels door de romantisch verlichte tuin verspreid met heerlijk fingerfood zoals bruschetta’s en vele andere Italiaanse heerlijkheden. Het wordt een relaxte avond met veel muziek en dansen onder de Italiaanse ondergaande zon. Er komt een live band, die we gevonden hebben via onze tolk. Het is zeker aan te raden je oor te luister te leggen bij de lokale bevolking, zij hebben vaak de beste tips. Er is wijn van eigen landgoed en als klapstuk de bruidstaart met champagne bij het zwembad.

Moodbord bruiloft in Italië

De eigenaar van de trouwlocatie vervult dus een belangrijke rol in het goed laten verlopen van de trouwerij. In ons geval heeft ze voor een geweldige kapper gezorgd, die zowel kapsel als make-up gaat verzorgen. Dit is altijd mogelijk op locatie of in de salon. Op locatie is echter een stuk duurder, maar geeft wel meer rust. Ook verwees zij ons naar een mooie nagelstudio en wist zij bij welke bloemist het perfecte bruidsboeket gemaakt kan worden. Je maakt zelf een moodbord en zij hebben dan vele voorbeelden van bloemen, zodat jouw ideale boeket gemaakt kan worden. De eigenaar van de locatie zorgt ook voor de versiering van de tuin en mooi gedekte tafels buiten voor de trouwlunch met in ons geval het thema country chique.
Het thema kun je zelf bepalen, het is nooit té gek! Ik heb al Biker weddings gezien, Godfather weddings, Shabby chique. Je mag zelf die keuze maken en dit wordt lokaal heel goed opgepakt.

Op de trouwdag hebben we via de eigenaar een bus geregeld om de hele groep naar het gemeentehuis van Faenza te vervoeren. De tolk hebben we via deze super handige website, die ik al eerder noemde, maar toch weer even meld omdat deze website redelijk onmisbaar is bij het goed slagen van je bruiloft: www.matrimonio.com. Via deze website kan je bijvoorbeeld ook gave trouwauto’s vinden.

Het wordt een 3 dagen durend feestje met Cristel en Evert’s familie en goede vrienden. Wij kijken er enorm naar uit en laten graag weten hoe het geweest is.

5 tips van de moeder van de bruid

  1.  Ga altijd zelf minimaal 1 x vooraf naar de locatie om te kijken of dit jullie droom bestemming is.
  2. Check ter plaatse vooraf gemeentehuis, bloemist, bus/trouwauto, kapper, etc.
  3. Probeer de wijn uit en proef vooraf wat gerechten om teleurstelling te voorkomen.
  4. Vraag per mail een getekende versie van alle afspraken met ook alle prijsafspraken.
  5. Blijf ten allen tijde cool en relaxed, alleen rust kan je redden geen bridezilla te worden!

Dit heerlijke pastagerecht is één van de gerechten die geserveerd worden tijdens ons verblijf.

Wil jij trouwen in Italië?

Neem contact met mij op via dit formulier of via mariannemoerdijk@italianresidence.nl . Geef je wensen aan en ik help graag zoeken naar een prachtige locatie.

Lees ook:

Help mijn dochter gaat trouwen in Italië deel 1
Help mijn dochter gaat trouwen in Italië deel 2
Help mijn dochter gaat trouwen in Italië deel 4

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate