Wie is de Mol – Toscane week 3

De mollen vervolgen hun mooie tocht door de prachtige Val-D’orcia, een gebied waar de tijd lijkt stil gestaan te hebben. Deze regio toont adembenemende uitzichten, slapende dorpjes en gebouwen met veel historie, hier verveel je je nooit. De Val d’Orcia is nog niet ontdekt door het massa toerisme, wat het des te interessanter maakt voor een heerlijke rustige vakantie.

Een van de plaatsjes die werd aangedaan door de Mollen was het wonderschone Pitigliano.

Pitigilano

Als u via de snelweg naar Pitigliano rijdt, ziet u al snel de klif waarop het dorp is gebouwd. Zowel de klif als het dorp zijn opgebouwd uit tufsteen waardoor het moeilijk is om de natuur en de stad, door de mens opgebouwd te onderscheiden. Door de drie rivieren die rond de stad stromen, en de 16de eeuwse stadsmuren geeft de stad de indruk een versterkte burcht te zijn

Bezienswaardigheden Pitigliano

Als u binnenkomt via de hoofdtoegangspoort komt u terecht op een plein met onder andere het stadhuis en theater. Het Piazza Fortezza Orsini is het belangrijkste plein van de stad, vernoemd naar het paleis Palazzo Orsini. Dit is gelijk het belangrijkste monument van Pitigliano. Het stamt af uit de 14e eeuw, maar is in de eerste helft van de 16e eeuw verbouwd op bevel van de pas aangestelde graaf. Op dit moment is in het paleis een museum.

Op het plein zelf vindt u een mooie fontein met 5 bogen, welke stamt uit de tijd van de familie De Medici.

De stad kent ook een mooie kathedraal, in barokstijl. Vlak naast deze kathedraal is de stadstoren die het stedelijk karakter van de stad vertegenwoordigt.

Na Pitigliano wachtte er in Forte Radicofani enkele opdrachten.

Forte Radicofani

Aan de zuidgrens van het prachtige natuurpark van de Val d’Orcia, rijst een van de meest indrukwekkende en schilderachtige middeleeuwse forten van heel Italië op. Eeuwenlang was het imposante fort van Radicofani het symbool van de verdediging en controle over de Via Francigena, op de grens tussen Toscane en Lazio. Het had een aanzienlijk militair belang, omdat het een verplichte tussenstop was voor pelgrims en zowel voor reizigers. Dit machtige fort werd gedurende een lange periode gebouwd, te beginnen vanaf 978, hoewel de oorsprong nog meer teruggaat in de tijd. Zijn dikke bastions waren in staat om de meest gewelddadige aanvallen te weerstaan, zelfs artillerievuur!

Mooiste uitzicht van Toscane

Maak voordat u de toren beklimt een wandeling in het dennenbos rondom het fort. Hier vindt u karakteristieke bogen, gewelven en putten die gedeeltelijk verborgen zijn door vegetatie. De machtige toren, 37 meter hoog en herbouwd in de vorige eeuw, biedt betoverende eindeloze uitzichten over het Val d’Orcia-park en de vulkanische Monte Amiata. Wanneer je de top van het fort bereikt, is alles wat je hieronder ziet ongelooflijk klein!! Ik vond het een van de mooiste uitzichten in Toscane; het reikt tot aan de Apennijnen en de meren van Trasimeno en Bolsena. Elk deel dat je omdraait om te kijken, de uitgestrektheid van het landschap zal je ogen vullen. De ravijnen hieronder zijn gewoonweg spectaculair.

De bekendste persoonlijkheid van Radicofani is messer Ghino di Tacco. De ‘Gentleman Bandit’, die hier aan het einde van de 13e eeuw woonde. Hij wordt door Boccaccio en Dante in hun werken genoemd, vanwege zijn soms tirannieke en wrede daden, maar altijd goede doen. We zouden kunnen zeggen dat Ghino di Tacco de Italiaanse versie van Robin Hood is!

Onze aanraders hier in de regio

Privé villa code Inter-Agnes (Toscane Zuid, 6300)
Villa (3 slaapkamers) met privé zwembad voor 6 personen

Op de grens van Toscane en Umbrië, op slechts 20km afstand van één van de mooiste stadjes van Italië, Orvieto, ligt deze bijzonder mooie en smaakvol ingerichte villa met privézwembad. Hier kun je samen met je gezin of vriendengroep in alle rust genieten van het schitterende panoramisch uitzicht. Of van de beeldschone tuin of een duik nemen in het heerlijk gelegen zwembad. Afstand: Orvieto 20km

Inter-Agnes

Vakantiehuis code Eco-Giul (Toscane Zuid, 6221)
Vrijstaande vakantiewoning voor 5 personen met gedeeld zwembad in het kasteeldorp Vivo D’orcia

Altijd vakantie willen vieren op een historisch landgoed? Dat kan in het pittoreske kasteeldorpje Vivo D’orcia. Eco-Giul is één van de schitterende huizen die het landgoed rijk is. Een vakantie in Val d’Orcia biedt de unieke en zeldzame kans om volledig te worden ondergedompeld in een omgeving waar geschiedenis, natuur en Toscaanse cultuur samenkomen.

Eco-Giul

Meer informatie over een vakantie naar Italië ?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo in Toscane, of elders in Italië? Vlak bij het strand of midden op het platteland? Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate