Wie is de Mol – Toscane week 4

Wie is de Mol speelt zich deze week af in het wonderschone Florence.

Wij nemen jullie samen met Saskia van Ciao Tutti mee naar deze prachtige stad met een schat aan historie. Saskia schreef menig mooie blog over de leukste weetjes, beste tips en things to do.

Florence (of Firenze, zoals de stad in het Italiaans zo mooi heet). We laten je kennismaken met deze prachtige stad aan de oevers van de Arno, die ons hart heeft gestolen. Geniet van een onvergetelijke stedentrip

We bewonderen natuurlijk diverse beroemde bezienswaardigheden, maar maken ook tijd voor de wat kleinere pareltjes die deze renaissancestad te bieden heeft.

Bron: Ciaotutti

De Leeuw

Veel mensen denken bij het symbool van Florence aan de Franse lelie. Echter heeft Florence net als Venetië een leeuw als symbool. Op het Palazzo Vecchio vindt u links van de David van Michelangelo een leeuw. Deze leeuw heeft een plek in het hart van veel Florentijnen. Niet omdat deze is gemaakt door Donatello, maar vooral omdat deze leeuw symbool staat voor de stad. De leeuw houdt een schuld vast met daarop het andere symbool van de stad, de rode lelie.

Bron: Ciaotutti

Dante

Dante was een Italiaanse dichter, schrijver, moraalfilosoof en zelfs even politicus. Zijn bekendste werk is ”De Goddelijke komedie.” Florence was de thuisbasis van Dante en je kunt hier een stadswandeling maken die helemaal in het teken staat van de dichter. Je loopt hier onder andere langs de Battistero, de kerk waar hij is gedoopt , en langs de Duomo waar je een van zijn bekende portretten vindt.

Duomo

De kathedraal van Florence blijft een indrukwekkend meesterwerk. Het staat midden in het centrum van de stad, en is de op 3 na grootste kathedraal van Europa. Eind van de 13e eeuw werd begonnen met de bouw van dit mooie bouwwerk. In 1380 werd de bouw van de schepen voltooid en in 1420 werd begonnen aan de koepel. Deze werkzaamheden werden in 1472 afgerond. In de eeuwen hierna werden er diverse aanpassingen gedaan aan de kathedraal. Vandaag de dag kun je de kathedraal bezoeken. Doordat het een groot gebouw is en veel kunstwerken verloren zijn gegaan, of naar het museum zijn verplaatst doet het interieur wat sober aan. Het meest opmerkelijke kustwerk in het enorme fresco van het Laatste oordeel aan de binnenkant van de koepel. Tickets kun je het beste vooraf boeken.

Bron: Ciaotutti

Santa Maria Novella

Eén van de grootste kerken in de stad in De Santa Maria Novella. Hier vind je onder meer een fresco van de heilige drie-eenheid van Masaccio.

Galleria degli Uffizi in Florence

De Galleria degli Uffizi is het bekendste museum van Florence. Zoals de naam nog laat horen, was dit grootse kunstmuseum ooit bedoeld om de kantoren (uffizi in oud-Italiaans) van De’ Medici te kunnen huisvesten.

Bron: Ciaotutti

Voor de hele blog over Florence: https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/florence/ .  Nog meer tips voor Florence De Ciao Tutti reisgids laat je in ruim 600 pagina’s kennismaken met deze prachtige stad.

Bron: CiaoTutti

Onze aanraders in de regio

Privé villa code Eco-Mont (Toscane Noord, 5846)
Villa (6 slaapkamers) met zwembad voor 12 personen

In de prachtige groene heuvels nabij het dorpje Palazzuolo sul Senio ligt deze mooie villa. Hier kunt u rustig genieten van het uitzicht en het verwarmde zwembad. Dit is uw rustpunt nadat u heerlijk in de omgeving bent gaan wandelen of fietsen. Afstanden: Palazzuolo Sul Senio 2,5km – Marradi 11km – Florence 60km

Eco-Mont

Privé villa code Eco-Marc (Toscane Noord, 5852)
Villa (3 slaapkamers) met zwembad voor 5 +1 personen

Gezellig tafelen met het gezin en samen barbecuen en pizza’s bakken? Even een snelle duik in het zwembad. Maar dit huis is binnen net zo uitnodigend als buiten. Elke kamer heeft airconditioning. Het meer en de heuvels zijn dichtbij voor buiten activiteiten. Afstanden: Galliano 3,5km – manege 3,5km – Scarperia, winkels 9km

Eco-Marc

Meer informatie over een vakantie naar Italië ?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo in Toscane, of elders in Italië? Vlak bij het strand of midden op het platteland? Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate