4x thermen en spa’s in de regio Val D’Orcia (Siena) – Italië

In de provincie Siena (Toscane) bevinden zich vele fraaie thermen in de prachtige natuur van het Unesco erfgoed Val dOrcia. In deze vallei vind je landschappen die zo van een ansichtkaart lijken te komen. Lanen met prachtige cypressen, wijngaarden die tot de besten ter wereld behoren (Montepulciano en Montalcino), prachtige middeleeuwse dorpen en indrukwekkende abdijen. Geniet van de omgeving en geef jezelf een heerlijke verwen- en relaxdag in prachtige spa’s en thermale baden in de natuur.

Bagno Vignoni

3x thermale baden Toscane italie regio Sienna. Vakantiehuizen van Italian Residence

In deze regio van buitengewone schoonheid vind je Bagno Vignoni, een klein en heel bijzonder middeleeuws dorp. Ik was hier in het voorjaar en bracht een super relaxte dag door in de thermen. Het dorpje bevindt zich rondom het bad. Er is geen centraal plein aanwezig, in plaats daarvan bevindt zich in het midden een groot 16e eeuws bad dat direct vanuit de bron voorzien wordt van water. s’Avonds vormt het een surrealistisch geheel met de mist van het stomende water dat het een sprookjesachtige aanblik geeft. Het water stroomt met een temperatuur van ongeveer 50°C, is hyper thermaal en rijk aan bicarbonaat, sulfaat en alkaliën.

Bagni di San Filippo

3 mooiste thermen en spa's in de regio Val D’Orcia (Siena) - Italie. Boek een vakantiehuis in deze regio bij Italian Residence

In het hart van deVal d’Orcia ligt één van de mooiste thermale juweeltjes: Bagni San Filippo. Sneeuwwitte watervallen, die van ijs lijken te zijn en als kristal schitteren in het zonlicht dat tussen de bomen door schijnt. Hoge en compacte stalactieten en stalagmieten vormen tussen de watervallen stomende en witte meertjes. Gele zwavel en andere mineralen zorgen voor een beetje kleur ten opzichte van het zuivere wit van het calciumcarbonaat van de travertijn structuur. Het water bevat sulfiden en is zuurstofarm. Het travertijn creëert terrassen, watervallen en zwembaden. Het water van de Bagni San Filippo heeft een temperatuur van 52°C en is geclassificeerd als zwavel-sulfaat-bicarbonaat hyperthermaal. Het wordt heilzaam geacht voor osteopathische, neurologische en gewrichtsaandoeningen, voor keel-, neus- en ooraandoeningen, voor het ademhalingsstelsel en voor de huid.

San Casciano dei Bagni

3 mooiste thermen en spa's in de regio Val D’Orcia (Siena) - Italië. San Casciano dei Bagni. Vakantiehuizen van Italian Residence

San Casciano dei Bagni, panoramische gelegen, is een leuk klein dorp met een klein thermaal centrum. De bron van het Grote Bad heeft een temperatuur van ongeveer 40 °C. Het water stroomt samen in twee grote stenen baden. Het water is erg warm en de bron is daarom vooral geliefd in de winter, lente en herfst. Het water is rijk aan sulfaat, magnesium, calcium en fluoride. Heilzaam voor het ademhalings- en het bewegingsstelsel.

Thermen van Saturnia

De Terme di Saturnia zijn misschien wel de bekendste thermen in deze regio. Dankzij de natuurlijke watervallen en opvangbekkens die in de rivier zijn uitgesleten, kun je hier gratis genieten van een warm bad. Ook als het buiten nog fris is, is het hier heerlijk genieten. De warmwaterbronnen hebben een constante temperatuur van 37 graden. Het enige nadeel is dat het water een sterke zwavelgeur verspreidt, die zo doordringend is dat je nog uren daarna een raar geurtje met je meedraagt. Maar goed voor je huid en je haar is het zwavelwater wel. Het heilzame water bevat namelijk magnesium, carbonaat en algen, wat je huid verzacht en je haar een zijdeachtige glans bezorgt.

Vakantiehuizen in de regio Val D’Orcia (Siena)

Vanzelfsprekend biedt Italian Residence vakantiehuizen aan in deze prachtige regio bij Siena. Enkele voorbeelden:

Prachtig agriturismo (Verdi-Conta)  met restaurant gelegen op een strategische positie in het centrum van Val d’Orcia, tussen Pienza en San Quirico d’Orcia, met adembenemend uitzicht. 4x thermen en spa's in de regio Val D’Orcia (Siena) - Italië. Met vakantiehuizen, agriturismo's en B&B van Italian Residence italie specialist

Heerlijke boerderij (Verdi-Isti) gelegen bij fraaie middeleeuwse dorpjes en de klassieke heuvels van de Val d’Orcia. Vakantiehuizen agriturismo's en B&B regio Val D’Orcia (Siena) - Italië van Italian Residence Italie specialist

Bijzonder mooie vrijstaande vakantie villa met zwembad (Verd-enia), zeer privé gelegen slechts 10 km van Orvieto. Dit zijn de krenten uit de pap.

Vakantie villa Toscane Umbrie de beste vakantiehuizen van Italian Residence italie specialist

Meer informatie over regio Val D’Orcia en Siena?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo in de regio Siena of Val D’Orcia ? of wil je meer weten over de thermen en spa’s in deze regio?
Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

Bewaar op Pinterest4x thermen en spa’s in de regio Val D’Orcia (Siena)  Italië

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Leave A Reply

    Navigate