De Italiaanse kust: Bloemen Riviera (van San Remo tot Genua)

Fietsen langs de italiaanse bloemenriviere. Fietsvakantie in Italie. Tips van Italian Residence

In deze eerste van een serie artikelen nemen we je mee op een rondje langs de Italiaanse kusten, van San Remo tot aan de Veneto, langs de Bloemen Riviera. Niets zo heerlijk als genieten van een lekkere Aperol Spritz op een terrasje en uitkijken over de zee. In Italië ben je dan aan het juiste adres. Zee in overvloed, mét bijbehorende stranden, mooie oude stadjes en het fraaie binnenland waar het nodige te beleven valt aan kunst en cultuur.

Vakantie huizen villa agriturismo met Italian Residence italie

Deel 1: Liguria en Bloemen Rivieravakantiehuizen italie bloemenriviere agriturismo vakantie villa Italian Residence

Regio info

Liguriës fraaie kuststrook, bekend en bejubeld om zijn bloemenweelde, begint bij de Frans-Italiaanse grens en loopt tot ongeveer La Spezia. Brede zandstranden vindt je vooral tussen Ventimiglia en Genua, maar ook San Remo is een bezoek waard met zijn oude middeleeuwse stadsgedeelte. Het is al weer een tijdje geleden dat ik zelf dit fraaie stukje Italië bezocht, maar deze kust met zijn prachtige stranden en kleine authentieke dorpjes die tegen de bergen aangeplakt lijken, is heel bijzonder. Plaatsjes zoals San Remo, Albenga, Diano Marino, Bordighera, Ventimiglia, Loano, Pietra en Finale Ligure.

De stranden

Tips voor de Italiaanse kust vakantiehuizen van Italian Residence

Er is een verscheidenheid aan zandstranden langs de Ligurische kust, zowel publieke stranden als betaalde stranden. Er zijn stranden voor iedere voorkeur, vrije stranden en strandpaviljoens met luxe bedden. Er zijn verhuurbedrijven voor waterfietsen en surfborden.

Gratis stranden in Italië herkent u aan het bord Spaggia libera of aan het feit dat er geen bedden of parasols zijn.Of er is een strandpaviljoen of een bord met de aanduiding Bagni, wat betekent dat het een betaald strand is. U kunt gratis stranden altijd vinden tussen de betaalde stranden omdat elke gemeente het publiek toegang moet bieden tot het water. Gratis stranden kunnen worden gebruikt van ‘s morgens tot 7 uur s avonds.

De blauwe vlaggen (Bandiere Blu) bieden de belofte van de beste kwaliteitsstranden. Met 23 blauwe vlaggen in 2015, heeft Ligurië de beste stranden voor schoonheid en hoge waterkwaliteit vergeleken met andere Italiaanse regio’s. Een vakantie in Ligurië is altijd iets speciaals, geniet van de bergen en de zee, rust en ontspanning.

Naar het strand met de hond

vakantie met hond italie met Italian Residence

Er zijn zelfs verschillende hondenstranden. De diensten die op deze stranden voor honden worden aangeboden, zijn betaald. Er zijn faciliteiten met onder andere douches voor honden, genoeg schaduwrijke plekken, een plaats om te spelen en om te rusten voor honden. Enkele voorbeelden:

  • Bordighera,honden zijn toegestaan op een speciale sectie in Bagni Maoma, Lungomare. Alle diensten die hier worden verleend zijn betaald.
  • Porto Maurizio Spiaggia Comunale: het ligt aan het einde van Borgo Marina Bagni Buraxen. U kunt hier een hondenstrand vinden met veel plaats om te spelen, er zijn douches en een steen- en rots strand.
  • San Remo bij het Terrazza Strand. Diensten voor honden zijn niet gratis.

Fietsen langs de Italiaanse kust

Fietsen fietsvakantie langs de Italiaanse kust met tips van Italian Residence vakantiehuizen

Zelf vond ik de fietstocht over de prachtige fietsboulevard, gemaakt op de oude spoorweg langs de zee, een heerlijk tocht. Deze loopt tussen San Remo en Imperia. Je kunt prima fietsen huren aan het beginpunt op de boulevard van Imperia. Dit gebied is ook ideaal om te shoppen in leuke plaatsen zoals San Remo en Imperia. Wil je hierover meer weten? Neem dan gerust contact op via mariannemoerdijk@italianresidence.nl

Ons favoriete restaurant in Imperia

Restaurant tips Italie van Italian Residence

Graag geef ik jullie het adres van een heerlijk restaurant aan de haven van Imperia waar wij van een heerlijke lunch genoten.

Ristorante Bagni Mare,
Via Banchina Medaglie doro
14 IN Imperia.

Echt een aanrader, voor mij een van de beste restaurantjes aan de kust van de Bloemen Riviera. De chef kok is zeer creatief en de gerechten zijn stuk voor stuk heerlijk. Ik at hier een heerlijke pasta met garnalen (klik voor het recept op de link)

Vakantiehuizen regio

Enkele van mijn persoonlijke aanraders qua vakantiehuizen hier zijn:

Aan de kust van Liguria ligt dit vakantie paradijs op een paar honderd meter van het dorpje Loano met allerlei restaurant en winkels
Vakantiehuis ligurie italie van Italian Residence

Gelegen aan de bloemenriviera op enkele minuten rijden van de stranden van Imperia en San Remo vindt u dit heerlijke complex, gemaakt voor familie vakanties. Vakantiehuis ligurie italie van Italian Residence

Meer informatie?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo aan de Italiaanse kust van San Remo tot Genua (Bloemen Riviera)? Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Leave A Reply

    Navigate