De Italiaanse kust: Cinque Terre

Staat Cinque Terre op jouw bucketlist voor Italie. Lees onze tips voor leuke stadjes, restaurants, strandjes, hotels, agriturismo's en vakantie villa's

We vervolgen ons rondje Italiaanse kust van de Bloemen Riviera naar beneden, en bezoeken de kust rond Cinque Terre. Dit prachtige gebied staat op de wereld erfgoed lijst van Unesco.

Deel 2: Cinque Terre

Italiaanse kust met Italian Residence vakantiehuizen vakantie villa agriturismo italie
Regio info

Cinque Terre is absoluut de moeite van een bezoek waard. Het is een schilderachtige, rotsige kuststrook van 15 km met 5 dorpjes die zich op een spectaculaire manier als het ware vastklampen aan de steile, hoge kliffen: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De moeilijke bereikbaarheid geeft ze een speciale charme. Als je met de auto komt, moet je die achter laten op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Vervolgens daal je rustig af naar het haventje (het centrum) van de stadjes. Of parkeer je auto bij het station van Levanto en neem een retourtje naar Riomaggiore. Het spoor loopt vlak langs de kust over duizelingwekkende hoogtes. Je hebt vanuit de trein een spectaculair uitzicht over de kliffen, de kust en de wijngaarden.

Langs de dorpen loopt de Sentiero Azzurro, een wandelpad dat de vijf dorpen met elkaar verbindt. Voor de sportievelingen onder ons; de totale wandeling bedraagt ongeveer vier uur. Als je vanuit Riomaggiore vertrekt heb je de zon in je gezicht. Het eerste gedeelte loop je over brede paden en het is er nogal druk. Het mooiste gedeelte loopt van Corniglia naar Monterosso over smalle paden. Dit prachtige gebied staat niet voor niets op de wereld erfgoed lijst van Unesco. Kleine baaitjes met bootjes en leuke terrasjes, maar vooral een overweldigende natuur eromheen. Een kleurrijke, feeërieke en uitzonderlijk mooi gelegen schilderachtige kuststrook. Pittoresker krijg je het niet.

stranden cinque terre vakantiehuizen van Italian Residence

 De Strandjes

Tips Cinque Terre door Italian Residence vakantiehuizen italie

Monterosso al Mare is het grootste en het belangrijkste dorp. Zoals overal in de Cinque Terre ook hier de karakteristieke pastelkleurige huizen. Naast een pittoresk vissershaventje met vele kleurige kleine bootjes heeft Monterosso als enige een bredere baai en daarom ook een klein zandstrandje. Lekker om even met de voeten in het water te gaan, maar te klein om te zonnen. Vooral in het hoogseizoen moet je er vroeg bij zijn om een plaats te bemachtigen. Er is ook een 14e eeuws kerkje gewijd aan Johannes de Doper.

Riomaggiore is iets beter toegankelijk dan de andere dorpjes en hier zijn ook meer toeristen. De grote, gedeeltelijk platte, rotsen net buiten het haventje bieden de mogelijkheid om er je handdoek neer te leggen en van de zon te genieten. Vanaf de rotsen duik je meteen in het heldere blauwe water, staan is er hier niet bij. De bodem bevindt zich zo’n 6 meter onder je. Kijk op de rotsen uit voor de kleine zee-egels met hun gemene stekeltjes.

Tickets voor Cinque Terre

De toegangswegen tot Cinque Terre zijn voorzien van apparatuur die het aantal tickets van de toeristen telt. Als het maximum is bereikt, sluiten de wegen. Tickets die toegang verlenen tot de dorpjes en het Nationale Park eromheen, beide UNESCO-werelderfgoed, kunnen ook vooraf online worden gekocht via de website van Cinque Terre Nazionalle. Ook wordt er gewerkt aan een app die toeristen laat zien op welk moment het druk en minder druk is in welk dorpje.

Persoonlijke aanrader voor een verblijf in Cinque Terre

tips voor Cinque Terre italie van specialist vakantiehuizen Italian Residence

Zelf logeerde ik in Deiva Marina, ik vond dit een goed uitgangspunt voor dagtochten naar 5 Terre. Een dorpje met rode geraniums op de terrassen en de blauwe weerspiegeling van het Middellandse Zee. De huizen die langs de heuvels werden gebouwd vormen een fascinerend mozaïek, met kronkelende straatjes, steegjes en pleinen. Het kleine dorp aan de oostelijke zijde van de Italiaanse Riviera, trekt veel toeristen aan vanwege het lange mooie zandstrand, de kleurrijke kiezels en het kristalheldere water. Wie graag naar een steen-, kiezel- en zandstrand gaat, zal hier zeker aan zn trekken komen. Dit aantrekkelijke toeristengedeelte van Deiva Marina is ook La Marina genaamd en biedt veel winkels en bars bij het strand en aan de strandpromenade. Dit strand heeft ook vaak de Bandiera Blu (Blauwe Vlag) toegekend gekregen voor goede waterkwaliteit, veiligheid, schoonheid en faciliteiten. Het klimaat wordt hier maar een beetje beïnvloed door de westelijke wind.

Vakantiehuizen, appartementen en agriturismo’s in de regio Cinque Terre

Deze agriturismo, gelegen op 3km van Spezia, onderverdeeld in 6 vakantieappartementen is gelegen naast een boerderij waar u van een heerlijk ontbijt kunt genieten. De gezellige plaatsjes van en vlakbij Cinq Terre, zoals  Portovenere, Lerici maar ook Lucca, Pisa, Genua en Florence zijn gemakkelijk te bereiken.
cinque terre vakantiehuizen vakantie villa agriturismo Italian Residence italie specialist

Meer informatie over regio Cinque Terre?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo in de regio Cinque Terre ? Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Leave A Reply

    Navigate