De Italiaanse kust: de Toscaanse kust

De Italiaanse kust regio Toscane tussen Livorno en Tarquinia

Ons volgende stukje kust ligt in Noordwest-Italië: tussen Livorno en Tarquinia. Hier vind je leuke authentieke kustplaatsjes zoals Rosignano, Vada, Cecina Mare en Marina di Bibone, met gezellige boulevards en mooie ruime zandstranden aan de Tyrreense zee.

Tips voor voor een heerlijke vakantie aan de Toscaanse kust met Italian Residence vakantie huizen villa agriturismo
Tarquinia

Vergeet vooral niet de Zuidelijke Maremma te bezoeken, mijn absolute favoriet! Niet bekend bij het massatoerisme, geen platgetreden paden en een wonderschone natuur. Wat mij betreft een absolute aanrader.

Deel 4: De kust van Toscane

De golf van Baratti heeft een prachtig strand met helder water. Het is misschien wel de mooiste baai van Toscane. Je ziet niet alleen zeilboten en kite-surfers, maar ook rotswanden aan de rechterkant en het kasteel van Populonia op een heuvel aan de linkerkant. Het is ideaal voor kinderen, want de zee wordt niet snel diep en het zand is ideaal om zandkastelen mee te bouwen. Wil je even in de schaduw liggen? Dat kan. Er staan prachtige pijnbomen langs het strand waar je gerust je handdoek onder kunt leggen. Dan zit je heerlijk tussen de Italiaanse families. Neem je picknickmand mee en geniet van een uitgebreide pranzo (lunch). Daarna wordt er natuurlijk even een dutje gedaan. La vita e bella!

Iets zuidelijker vindt je de mooie streek en mijn favoriete kust: het prachtige gebied de Maremma. Een groot deel van deze Toscaanse streek is nog steeds beschermd natuurgebied. De kuststreek van de Maremma, die loopt van Principina a Mare tot aan Talamone, werd in 1975 zelfs tot nationaal park benoemd. Het park is ongeveer honderd vierkante kilometer groot. Het grenst voor een groot deel aan zee, maar omvat ook een vrij omvangrijk bosgebied, de rivier de Ombrone, moerassen, heuvels en langs het strand van Marina di Albarese een groot pijnbomenbos.

vakantie tips Toscane Maremma van Italian Residence
Suveretto
vakantie tips huizen villa agriturismo van Italian Residence Toscane Italie
Lunch bij restaurtant Locanda delle Stelle in Suveretto

In maart werd ik opnieuw verliefd op dit mooie gebied de Maremma. Naar mijn gevoel een stukje oprecht Italië. Ik bezocht het dorp Monte Merano dat wordt gezien als een van de mooiste steden in Italië. Ik lunchte in het schattige plaatsje Suveretto, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan en waar je heerlijk eet op het terras van restaurant Locanda delle Stelle aan de via palestro 2.

Zien, doen en beleven

vakantiehuis villa agriturismo Italiaanse kust Toscane tips Italian Residence
Torre di Campese iIsola del Giglio

Er is genoeg te zien en te doen in deze schitterende regio, zoals een tochtje naar het fraaie eiland Isola del Giglio. Vanuit Porto Santo Stefano vertrekken de boten naar het eiland Giglio.
Een dagje Parco Maremma is een absolute must er zijn rondleidingen per boot, te voet en er zijn mooie fietspaden tot aan de zee.

vakantie huis villa agriturismo italie Toscane tips Italian Residence

Argentario (Porto Ercole en Porto Santo Stefano) is ook een schitterende regio. Onze koninklijke familie heeft hier in hun huis De Gelukkige Olifant vele fraaie vakanties genoten. Bezoek dan ook de Tarocchi tuinen met de kleurrijke en kunstige beelden: Giardino dei Tarocchi – meraviglioso!

Tips kust italie vakantiehuizen vakantie huis villa agriturismo met Italian Residencie Italie specialist
Porte Ecole

Golf aan de kust in Toscane

Houd je van golf? Dan vindt je hier spectaculaire golfbanen:

  1. Golf Saturnia
  2. Golf Porto Ercole
  3. Golf Puna Ala

De stranden

Mooie brede zandstranden vond ik zelf o.a. bij Talamone, zoals Ultima Spiaggia, Spiaggia di macchia Tonda, Spiaggia di Torba

De kust van Toscane is circa 400 km lang en biedt zandstranden met aangrenzende pijnbomen afgewisseld door rotsen (met name tussen Livorno en Piombino). De Toscaanse kust heeft een Middellands Zeeklimaat met warme, droge zomers en zachte winters, maar ook het voorjaar is het heerlijk. Tijdens mijn bezoek eind maart was het gemiddeld 23/26 graden.

Italiaanse kust vakantie huis villa agriturismo tips van Italian Residence

Wat is nu het mooiste strand van Toscane? We weten natuurlijk wel heel wat mooie plekken, maar wat is nu het allermooiste strand? Wij weten het niet! Simpelweg omdat er zoveel mooie strandjes in Toscane te vinden zijn. Niet voor niks zijn hier zo veel stranden met een Bandiera Blu (Blauwe Vlag), het symbool voor een schoon strand.

Vakantiehuizen, appartementen en agriturismo’s aan de Toscaanse kust

Deze regio is ideaal voor een afwisselende vakantie. Of om gewoon lekker te relaxen. Graag stel ik een aantal van de accommodaties van Italian Residence voor:

Deze leuke boerderij is gelegen in het mooie landschap van de Toscaanse kust De agriturismo bestaat uit 4 volledig onafhankelijke appartementen. Om het huis ligt ongeveer 100 hectare grond. Het mooie zwembad In de tuin deelt u met de andere gasten.Agriturismo met zwembad Toscane kust Italian Residence

Meer informatie over de Toscaanse kust?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo aan de Italiaanse kust, of de Maremma? Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

Lees ook: rondje Italiaanse kust

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Leave A Reply

    Navigate