Wie is de Mol – Toscane week 6

In aflevering 6 hebben de Mollen na een woeste zee reis, het immer fraaie Elba bezocht. Voor mij het ultieme eiland niet al te ver weg, om te duiken en te snorkelen in het azuurblauwe en vooral heldere water. Onze top blogger Saskia van Ciao tutti, heeft enkele bijzondere tips voor dit prachtige eiland.

Aflevering 7 speelt zich weer af in de Val Dorcia, waar wij eerder al verslag van hebben gedaan.

Elba – de leukste tips voor een vakantie op dit Toscaanse eiland

De legende vertelt dat Venus, geboren in de diepte van de Tyrreense zee, uit de golven opkwam en plotseling haar kostbare parelsnoer brak. De parels vielen in de zee en creëerden de eilanden van de Toscaanse archipel. De grootste parel werd het eiland Elba.

Bron: Ciaotutti

Elba heeft een oppervlakte van ongeveer 224km2 en telt 30.000 inwoners. De kustlijn is maar liefst 147 kilometer en de hoogste berg is de Monte Capanne met 1019 meter. Rondom het eiland liggen meerdere kleine rotseilanden. Elba leeft vooral van de wijnbouw en het toerisme. Ook vindt je er veel edelstenen en mineralen.

Daarnaast zijn er veel stranden te vinden op het eiland. Liefhebbers kunnen hier snorkelen of duiken, of deelnemen aan een excursie langs scheepwrakken. Of rust heerlijk uit op een strandbedje op het strand.

Het eiland is een prima uitvalbasis voor lange wandelingen of mooie fietstochten. Ook de bevolking is erg gastvrij en ze zullen er alles aan doen om het jou naar het zin te maken. Als je een auto huurt kun je het eiland verkennen, en kom je ook nog eens op niet toeristische plekken. Vergeet zeker het panorama punt in Capoliveri niet!

Wat te doen op Elba

* Bezoek in iedere geval de Forte Falcone, waar de Mollen een opdracht moesten uitvoeren.

Bron: Ciaotutti

*Treed in de voetsporen van Napoleon, die naar Elba werd verbannen. In zijn voormalige hoofdkwartier in Portoferraio is nu een museum gevestigd, net als in zijn zomerhuis in San Martino.

*Ga naar Rio Marina voor een bezoek aan de open mijnen. Je vindt daar halfedelstenen en pyriet, metaalrijke rotsen die schitteren in de zon. Zelfs het zand van het strand glinstert.

*Ga met de kabelbaan de Monte Capanne op en geniet vanaf duizend meter hoogte van het panorama over het eiland en de zee. Maak een wandeling door de eeuwenoude kastanjebossen op de flanken van de berg

*Elba produceert haar eigen wijnen: Elba bianco en Elba rosso. Het zijn fantasieloze namen maar de wijn is verrukkelijk. Je kunt beide soorten proeven bij Sapere (località Mola).

Bron: Ciaotutti

Bron : Onze vrienden van Ciao Tutti

Onze aanraders in de regio

Vakantiehuis code Inter-Grano (Elba, 5976)
Vakantieappartementen (14) met gedeeld zwembad op 800m van zee

Rollend vanuit uw bed de zee in? Het is bijna mogelijk bij deze kleinschalige locatie. De zee ligt op 800 meter en er is ook een zwembad. U hoeft dus na het ontbijt enkel maar te kiezen of uw met uw strandlaken naar het zwembad gaat of dat u bij het zwembad neerstrijkt. Er zijn in totaal 14 appartementen, welke onderverdeeld zijn in 4 gebouwen, elk met hun eigen balkon of terras. Afstand: Zee 800m- Capoliveri 3km

Inter-Grano

Vakantiehuis code Inter-Rio (Elba, 5956)
Vakantieappartementen met gedeeld zwembad op 100m van zee

Er even lekker een week tussenuit met de kinderen. Dit mooie complex ligt aan het strand. Wilt u genieten van het prachtige uitzicht op zee maar wilt u niet het zand tussen uw tenen? Neem dan een duik in één van de twee zwembaden die op het complex aanwezig zijn. In het hoogseizoen is het restaurant geopend en er is een bar. Afstand: Porto Azzuro 5km

Inter-Rio

Meer informatie over een vakantie naar Italië ?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo in Toscane, of elders in Italië? Vlak bij het strand of midden op het platteland? Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate