Vandaag wil ik mijn favoriete recept met jullie delen, heerlijke zuurkool met truffels van Jonathan Zandbergen van Merlet in Schoorl, uit zijn prachtige boek de 5 seizoenen.
Crauti con coscia d’anatra e tartufo
Ingrediënten:
- 1 appel (Elstar)
- 500 gram verse zuurkool (koeling)
- 3 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 kruidnagel
- 10 jeneverbessen
- 4 gekonfijte eendenbouten
- 75 gram roomboter
- 150 gram gerookte spekblokjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 200 gram gemengde paddenstoelen, fijngesneden
- 50 ml witte wijn
- 1 eetlepel truffeltapenade
Bereidingswijze:
- Schil de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg met de zuurkool in een passende pan. Voeg 350 ml water, 3 takjes tijm, het laurierblaadje, 1 kruidnagel, ½ eetlepel jeneverbessen en 50 gram boter toe. Breng aan de kook, plaats een deksel op de pan en gaar ca. 30 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit intussen een droge koekenpan. Bak de spekblokjes op halfhoog vuur in ca. 5 minuten krokant. Voeg toe: ui, paddenstoelen en 25 gram boter. Bak alles op hoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de peterselie en truffel toe.
- Verhit een droge koekenpan en bak de eendenbouten goudbruin.
- Verdeel de puree over de borden en bedek met zuurkool. Verdeel het paddenstoel mengsel eromheen. De eendenbouten tegen zuurkoolbergje aanleggen.
Smakelijk eten!
Comments are closed.