Vandaag wil ik 2 favorieten met jullie delen, heerlijke zuurkool met truffels van Jonathan Zandbergen van Merlet in Schoorl, uit zijn prachtige boek de 5 seizoenen. En een prachtig nieuwe favoriete accommodatie: een woonboot in de Veneto
Italiaanse regio: Veneto
De Veneto een schitterend gebied dat echt niet alleen bestaat uit een drukke kuststreek, maar veel meer te bieden heeft, zoals Marostica, een kleine stad in de provincie Vicenza. Deze vormt een prachtig middeleeuws decor voor een levensgroot schaakspel.

Ook wijn proeven bij het wijnhuis van Castello di Roncade, of een nachtje overnachten in dit prachtige kasteel is een must.

De Veneto heeft een prachtige natuur zoals te zien en ervaren in het Parco Nazionale Dolomiti Bellunesi (Veneto). Maar ook de vele prachtige villa’s die te bezoeken zijn https://www.venetoinside.com/tours-activities-in-veneto/listing/venetian-villas/

Of wandel langs de kleine altaartjes rondom Soave en Monteforte d’Alpone. Wij komen in een later stadium terug op deze prachtige wandeling waar wij op geattendeerd werden door een tip van Saskia van Ciao Tutti ( onze Italië goeroe )
De mooiste trip in onze optiek is Saskias prosecco Vespa tour, daar wordt een mens echt blij van en deze zullen wij beschrijven in onze volgende blog.

Favoriete woning in de Veneto
En een nieuwe manier van vakantie vieren. Op schitterende woonboten bij Venetië.

Vakantiehuis code Inter-Zurra (Veneto / Venice, 6430)
Vakantiehuizen (88) met gedeeld zwembad
Breng een geweldige vakantie door op een appartement in uw eigen woonboot in de Veneto met airco! Een unieke en bijzondere locatie voor een vakantie om nooit te vergeten! Deze woonboten met airconditioning hebben 2 verdiepingen en een eigen terras. Elk appartement heeft 2 slaapkamers, een badkamer, een kleine woonkamer met een slaapbank en een grotere woon-/eetkamer met een kitchenette. Afstanden: Lignano-Riviera 3km

Favoriete recept: Crauti con coscia d’anatra e tartufo

Ingrediënten:
- 1 appel (Elstar)
- 500 gram verse zuurkool (koeling)
- 3 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 kruidnagel
- 10 jeneverbessen
- 4 gekonfijte eendenbouten
- 75 gram roomboter
- 150 gram gerookte spekblokjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 200 gram gemengde paddenstoelen, fijngesneden
- 50 ml witte wijn
- 1 eetlepel truffeltapenade
Bereidingswijze:
- Schil de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg met de zuurkool in een passende pan. Voeg 350 ml water, 3 takjes tijm, het laurierblaadje, 1 kruidnagel, ½ eetlepel jeneverbessen en 50 gram boter toe. Breng aan de kook, plaats een deksel op de pan en gaar ca. 30 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit intussen een droge koekenpan. Bak de spekblokjes op halfhoog vuur in ca. 5 minuten krokant. Voeg toe: ui, paddenstoelen en 25 gram boter. Bak alles op hoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de peterselie en truffel toe.
- Verhit een droge koekenpan en bak de eendenbouten goudbruin.
- Verdeel de puree over de borden en bedek met zuurkool. Verdeel het paddenstoel mengsel eromheen. De eendenbouten tegen zuurkoolbergje aanleggen.
Smakelijk eten!
Comments are closed.