Vakantie Amalfi kust

Zojuist terug gekomen van een van mijn meest favoriet plekjes in Italië, de Amalfikust. Ik heb hier gelogeerd in mijn absolute top favoriete locatie Los-Godi , een oase van rust en een super chill plek met heerlijk restaurant. Gelegen op een een zonnige plek, waar je tot ver in oktober van kunt genieten. Ideaal te bereiken door te vliegen op Napels.

Ook Saskia van Ciao tutti is fan van dit mooie gebied, ooit schreef de 100tips voor Amalfi.

Zie nu haar nieuwste ontdekkingen en vlucht naar deze magische plek, weg uit het mistroostige Nederlandse oktober klimaat .

Dragonea

Dit mooie dorp ligt in de heuvels boven Vietri Sul mare. Wandelaars kunnen hun hart ophalen aan de klim van 2,5km naar het dorp. Het dorp is klein maar heeft mooie uitzichten en groen en is een perfecte plek om te wandelen. De hoofdkerk is een eeuwenoude kerk, welke domineert op de heuveltop en uitkijkt over het omliggende landschap.

Een leuke anekdote is dat de lokale bevolking Truccanari worden genoemdt, een naam die afkomistig is uit de 19e eeuw toen lokale bewoners een processie hielden naar de Adbij van Cava. Om zich te bewapenen tegen een mogelijke aanval gebruikten ze houten stokken (die Troccano worden genoemd in het dialect) die slim verborgen warden in lange dikke kaarsen. De naam Truccanari is een woordpeling tussen Troccano en Trucco , wat truc betekent.

Pogerola

Dit mooie dorp is compact maar heeft een panoramische ligging. Het dorp lijkt van onderaf uit de rotsachtige heuvel te zijn uitgehouwen. Als je echter nadert zul je zien dat het eigenlijk een terrasvormige stad is die berghelling vastgrijpt en uitkijkt over de hele golf.

Van oorsprong was dit een dorp, met kasteel, uitkijkpost en verdedigingsmuur een strategische plek om de republiek Amalfi te waarschuwen voor indringers.

Hoewel het een klein dorpje is, heeft het enkele winkels en restaurants. Hier gaan veel Amalfi bewoners uit eten, omdat ze dan de drukte kunnen vermijden en kunnen genieten van een heerlijke maaltijd voor een goede prijs.

Het dorp kent een kerk, welke op het plein staat met zijn hoge klokkentoren en betegelde koepel.

Voor het hele artikel over Amalfi klik hier door naar de website van onze vrienden van Ciao tutti

De favoriet van Italian Residence in Amalfi

Vakantiehuis code Los-Godi (Campania/Amalfi, 1429)
Vakantieappartementen (21) met gedeeld zwembad op een prachtige panoramisch gelegen locatie aan de Amalfi kust regio Sorrento

Deze locatie is één van onze favorieten in Amalfi. Het complex is rustig gelegen op een uitstekende positie met waanzinnig uitzicht. Vanuit elk appartement kunt u genieten van een indrukwekkend en prachtig uitzicht over Capri, de baai van Napels, Ischia en de fraaiste zonsondergangen. U komt hier als gast en gaat weg als vriend! Afstand S.Agata 4km – Sorrento 10km

Meer informatie over een vakantie naar Italië ?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo in Italië? Vlak bij het strand of midden op het platteland? Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate