Vakantie Amalfi kust

Zojuist terug gekomen van een van mijn meest favoriet plekjes in Italië, de Amalfikust. Ik heb hier gelogeerd in mijn absolute top favoriete locatie Los-Godi , een oase van rust en een super chill plek met heerlijk restaurant. Gelegen op een een zonnige plek, waar je tot ver in oktober van kunt genieten. Ideaal te bereiken door te vliegen op Napels.

Ook Saskia van Ciao tutti is fan van dit mooie gebied, ooit schreef de 100tips voor Amalfi.

Zie nu haar nieuwste ontdekkingen en vlucht naar deze magische plek, weg uit het mistroostige Nederlandse oktober klimaat .

Bron: https://ciaotutti.nl/

Benincasa

In dit mooie plaats heerst complete rust.

Langs de kant van de weg schittert de prachtige kerk San Francesco di Paolo, maar er zijn verder geen in het oog springende bezienswaardigheden. De grootste bezienswaardigheid is het dorp zelf. Benincasa bestaat uit verschillende terrassen, trappen en paden met volop details en typische taferelen die bij het dorpsleven horen.

Het dorp wordt omringd door schitterende natuur, waar de Amalfikust door Unesco om geroemd wordt. Op verschillende punten biedt Benincasa adembenemende vergezichten op de kust. In stijl, aan een tafel voorzien van details in keramiek, kun je daar in alle rust van genieten.

Bron: https://ciaotutti.nl/

Dragonea

De oorspronkelijke naam van het dorp was Transbonea, om de ligging ten opzichte van de Bonea-rivier te benadrukken.

Ook voor Dragonea geldt dat je hier niet hoeft te rekenen op talrijke grootse bezienswaardigheden, maar dat vooral het dorpje zelf een reden is om hier een kijkje te nemen.

Met smalle straatjes waar twee auto’s elkaar met geen mogelijkheid kunnen passeren, kleine winkeltjes en pleintjes met spelende buurtkinderen ga je vooral naar Dragonea om sfeer te proeven.

Het plein voor de San Pietro Apostolo biedt een spectaculair uitzicht over de wijde omgeving, met onder meer uitzicht op de stad Cava die door de groene bergen wordt omarmd, terwijl op de top van Monte Castello het Castello di Sant’Auditore triomfeert.

Ook hier kom je in de nauwe straatjes vrolijk gekleurde versieringen in keramiek tegen, zij het in mindere mate dan in andere frazioni van Vietri sul Mare.

Opvallend is de trap die versierd is met een regenboog aan kleuren. Tijdens de lockdown in het voorjaar van 2020 besloten buurtbewoners om de trap op te knappen en de boel wat op te vrolijken. Dankzij de verschillende kleurtjes is het een vrolijk aandenken aan een donkere tijd.

Pogerola

Wanneer je ooit eens in Amalfi op de bus hebt staan wachten, heb je deze naam vast voorbij zien komen.

Pogerola verschijnt in de tiende eeuw als Castrum Pigellule op officiële kaarten. In de loop der jaren veranderde dit in Pogerola. In het verleden was Castrum Pigellule verschillende malen verwikkeld in zware gevechten in een poging om het lager gelegen Amalfi te verdedigen.

Bij aankomst merk je daar niets meer van; het is er heel rustig en vredig. Je wandelt zo naar het dorpsplein waar je naast de Chiesa dell’Immacolata ongetwijfeld wat locals aan zult treffen, genietend van het zonnetje.

Verder zijn er in het dorp verschillende eetgelegenheden, een buurtsuper en een cocktailbar. Het leukste is om gewoon rond te dwalen en de sfeer te proeven.

Fanatiekelingen kunnen een wandelroute volgen om zo Pontone te bereiken. Ook zijn er verschillende paden die naar Amalfi leiden. Via trappartijen waar je bent omgeven door rust en natuur daal je af naar de kust. Onderweg geniet je vrijwel voortdurend van een schitterend panorama, met als hoogtepunt de eindbestemming Amalfi.

Bron: https://ciaotutti.nl/

Scala

Vanuit Ravello kun je de bus nemen, maar het is lopend ook prima te doen. Na een wandeling van een klein half uur kom je terecht in Scala Centro. Misschien wel net zo mooi als het nabijgelegen Ravello, maar het staat veel minder in de schijnwerpers, zeker internationaal gezien.

Het kleine plaatsje is rijk aan kunst en cultuur. Er zijn veel legendes die gepaard gaan met het ontstaan van Scala. Hoewel het niet historisch bewezen is, zijn de inwoners er zelf van overtuigd dat de plaats in de vierde eeuw werd gesticht, toen Romeinse schipbreukelingen tijdens een storm hun toevlucht in de bergen zochten. In het centrum van Scala staat de kathedraal van San Lorenzo, uit de twaalfde eeuw en in de frazione Pontone zijn er meerdere kerken te vinden. In de crypte van de Chiesa dell’Annunziata in Minuta kun je middeleeuwse fresco’s bewonderen.

Bron: https://ciaotutti.nl/

Voor het hele artikel over Amalfi klik hier door naar de website van onze vrienden van Ciao tutti

De favoriet van Italian Residence in Amalfi

Vakantiehuis code Los-Godi (Campania/Amalfi, 1429)
Vakantieappartementen (21) met gedeeld zwembad op een prachtige panoramisch gelegen locatie aan de Amalfi kust regio Sorrento

Deze locatie is één van onze favorieten in Amalfi. Het complex is rustig gelegen op een uitstekende positie met waanzinnig uitzicht. Vanuit elk appartement kunt u genieten van een indrukwekkend en prachtig uitzicht over Capri, de baai van Napels, Ischia en de fraaiste zonsondergangen. U komt hier als gast en gaat weg als vriend! Afstand S.Agata 4km – Sorrento 10km

Meer informatie over een vakantie naar Italië ?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo in Italië? Vlak bij het strand of midden op het platteland? Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate