Risotto met kabeljauw met Wasabi dressing

Benodigdheden Risotto met kabeljauw met Wasabi dressing

  • 2 stuk(s) sjalotjes
  • bosje(s) lente-ui
  • 4 grote 1 cm dikke linten courgette
  • 80 gram pecorino
  • 600 gram kabeljauw
  • 300 gram risottorijst
  • 2 klontjes boter
  • 1 snufje(s) peper en zout
  • 1 tl misto picante
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 2cm wasabi pasta
  • 1 el mayonaise + 1 el creme fraiche
  • 2 stuk(s) limoenen

Bereidingswijze

  1. Snij de sjalotjes. Bak deze aan in de olijfolie.
  2. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze mee tot deze glazig wordt.
  3. Voeg klontje boter en vervolgens voldoende bouillon en klein glaasje witte wijn toe, en breng dit zachtjes aan de kook.
  4. Rasp ondertussen de schil van de limoenen en blancheer deze.
  5. Pers de limoenen uit en voeg wat limoensap toe aan de risotto.
  6. Voeg regelmatig bouillon toe en zorg dat de risotto niet te nat, maar ook niet te droog is.
  7. Na c.a. 15 minuten is de risotto ok.
  8. Voeg vervolgens beetje schilrasp van de limoen toe en de geraspte Parmezaanse kaas.
  9. De kabeljauw bestrooien met wat zout en peper en bak je in een klontje boter, of stoom deze in de stoomoven.
  10. De courgette inwrijven met een mengsel van olie en misto picante kruiden en in de grillpan grillen.
  11. De mayonaise met creme fraiche kun je mengen met de wasabi pasta, naar smaak.
  12. Serveer de risotto met daarop reep kabeljauw en hierop een klein toefje wasabi mayonaise.

Print hier het recept

Buon appetito!

Marianne, Italian Residence

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate