Saltimbocca alla Romana

Benodigdheden Saltimbocca alla Romana

  •   4 grote kalfsoesters elk ca. 5 mm dik
  •   8 dunne plakjes parmaham
  •   8 verse salieblaadjes
  •   bloem, voor het bestuiven
  •   30 g roomboter
  •   125 ml pinot grigio

Bereidingswijze

Plet de kalfsoesters ze hoeven niet flinterdun te zijn. Leg een plak parmaham en een salieblaadje op elk stuk kalfsvlees, rol op en maak vast met een cocktailprikker.

Doe de bloem in een ondiepe schaal. Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestuif de plakken kalfsvlees gelijkmatig met de bloem. Schud overtollige bloem af. Leg de rolletjes kalfsvlees in de gesmolten boter en bak ze in 1 minuut zachtjes bruin. Keer het vlees om en bak de andere kant ook in 1 minuut bruin. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur lager en laat 4-5 minuten bakken tot het vlees gaar en goudbruin is. Doe het kalfsvlees in aluminium folie en houd warm. Draai wanneer al het vlees gebakken is het vuur hoog, blus de pan af met de witte wijn en breng aan de kook. Schraap alle aanbaksels in de pan los en laat koken tot bijna al het vocht is verdampt. Giet de saus over het kalfsvlees en serveer.

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate