Tre Re’
Via Casale,19
48018 Faenza (Ravenna)
Een heerlijk voorjaars gerecht: ravioli gevuld met squacquerone, een frisse, zoete kaas in combinatie met een rucola pesto altijd een trouwe metgezel
Het ‘een kaas van koemelk, die rijpt in een paar dagen (3/4 bij de meeste) van het karakteristieke ivoor kleur, met delicate aroma en smaak net een beetje’ zuur, maar zoet en romig in de mond.
ravioli gevuld met squacquerone
Benodigdheden (voor 4 personen)
Voor het deeg:
- 200 g bloem 00
- 2 eieren Groot
Voor de vulling:
- 250 g di Romagna Squacquerone kaas
- 30 g Parmigiano Reggiano 36 maanden
- 1 eidooier Groot
- zout q.s.
Voor de Rucola Pesto
- 1 bosje rucola
- 20 amandelen
- 50 ml extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el kokend pasta water te verdunnen de pesto
- zout en peper q.s.
Bereidingswijze ravioli gevuld met squacquerone
- Bereid het deeg gedurende een half uur laten rusten.
- Tijdens het rusten de vulling bereiden door het mengen van alle ingrediënten behalve het ei.
- Proef en voeg zout indien nodig en voeg dan het ei en meng opnieuw.
- Rol helft van het deeg uit.
- Verdeel de vulling in het midden met behulp van een spuitzak. Vouw de andere helft van het deeg over de vulling en sluit de ravioli, snijdt er vierkantjes van.
- De pesto bereiden. Spoel en droog de rucola, en plaats in de mixer, samen met alle andere ingrediënten, behalve de olie. Terwijl u klopt voeg de olie toe Het moet een dichte, geurende crème worden.
- Proef en voeg zout en peper toe indien nodig. Kook de ravioli in kokend gezouten water, breng op smaak met pesto en een beregening van parmesan
Print hier het recept
Comments are closed.