Fettuccine kreeft met saus Alfredo

Benodigdheden Fettuccine kreeft met saus Alfredo

(voor 4 personen)

  • 120 ml kreeftenbouillon of vis fond
  • 1 tl dijonmosterd
  • 300 g vers kreeftenvlees
  • ½ tl tabasco
  • 200 g Parmezaanse kaas
  • ¼ tl zwarte peper
  • 1 el boter
  • 5 dl dikke room
  • 15 g verse peterselie, fijngehakt
  • 1 scheutje worcestersaus
  • 340 g fettuccine

Bereidingswijze

Smelt de boter op middelhoog vuur, in een middelgrote steelpan, voeg de kreeftenbouillon en de room toe en zet de temperatuur op matig tot hoog. Voeg, als de room tegen de kook is, de Parmezaanse kaas toe en klopt flink tot alle kaas is gesmolten en opgenomen in de room.
Voeg dan de worcestersaus, tabasco, zwarte peper en Dijonmosterd toe en klop nog eens stevig door.  Draai het vuur tot iets boven de laagste stand en laat het mengsel 20 minuten sudderen. Kook, terwijl de saus suddert, de pasta. Laat deze uitlekken en verdeel die over de borden.
Snijd het kreeftenvlees in kleine stukjes en roer dit door de saus. Voeg dan de eidooiers toe en zet het vuur matig tot hoog. De saus moet van gemiddelde dikte zijn. Schep de saus over de pasta, bestrooi het met verse peterselie en dien het gerecht op.

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate