Paling met Reypenaar van Jonny Boer

Benodigdheden Paling met Reypenaar

  • 500 gr spaghetti
  • Olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • flinke scheut Prosecco
  • 2 jonge preien, in ringetjes (of bosui)
  • 250 g gerookte IJsselmeerpaling, in stukjes
  • 1 bos platte peterselie, fijngehakt
  • 4 grote rijpe tomaten, in blokjes
  • Reypenaer kaas, geraspt
  • limoenen, in partjes

Bereidingswijze:
Kook de spaghetti in ruim water met een beetje olijfolie tot hij net niet gaar is. Giet de spaghetti af in een vergiet en spoel onder stromend water koud, laat goed uitlekken. Fruit de knoflook en de sjalotjes zonder te kleuren in wat olijfolie. Voeg de spaghetti toe en blus met een goede scheut Prosecco. Laat even met het deksel op de pan warm worden. Voeg op het laatst de prei, de de peterselie en de tomaat toe. Schep de spaghetti goed om en serveer in een schaal met de paling, EN geraspte Reypenaer en eventueel partjes limoen.

Buon appetito!

Marianne, Italian Residence

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate