Hak van de Italiaanse laars: Puglia

In deze blog nemen we jullie mee naar het zuiden van Italië. De hak van de laars, de regio Puglia. Deze regio staat bekend om zijn vele kustplaatsen en de mooie Trulli’s. Maar ook om de groene heuveltoppen. De Italianen komen hier zelf ook graag en noemen het zelfs het “pure” Italie. Onze favoriete blogster, Saskia van Ciao tutti schreef diverse blogs over wat er nog meer te ontdekken is in deze mooie regio

Valle d’Itria en de trulli van Alberobello

Alberobello is gelegen op de vruchtbare hoogvlakten ten zuiden van Bari, omgeven door olijfboomgaarden. Het centrum van deze plaats is gebouwd op twee heuvels, op de ene heuvel ligt de nieuwe stad, op de andere de oude monumentale stad.

De stad is vooral bekend vanwege de vele Trulli’s die er staan. Dit zijn typische bouwwerken die in de regio veel voorkomen. Kenmerkend zijn de kegelvormige daken. De huizen worden gebouwd zonder cement. De oorsprong van deze trulli’s gaat terug naar het jaar 1500. Er wordt gezegd dat er zonder cement wordt gebouwd zodat de trulli dan snel afgebroken kon worden. Dit was handig omdat er dan minder belasting betaald hoefde te worden.

De meest bekende wijk van de stad is Rigone Monti. Hier vindt je talloze truli’s die deels zijn gerestaureerd. Ook kun je hier prima terecht voor winkeltjes met drank en etenswaren en uiteraard souvenirs.

Iets minder toeristisch is de wijk Aia Piccola. Hier vindt je ook ongeveer 400 trulli’s, waarvan het merendeel nog bewoond is. Ook kun je er een trulli huren als vakantiehuis.

Z

Bron: Ciaotutti.nl

Lecce

Deze mooie stad kent ruim 90.000 inwoners en is de geboorteplaats van de beroemde Italiaanse Tenor Tito Schipia, welke zelfs over zijn mooie stad zong. De stad is gelegen in het binnenland maar op slechte korte afstand van de kust. U kunt hier genieten van mooie architectuur, monumenten en witte straatjes. Daarnaast kent het vele gezellige bars, cafés en restaurantjes.

Bron: Ciaotutti.nl

Ostuno La Città Bianca

La città bianca (‘het witte stadje’), zoals Ostuni wordt genoemd, is één van de bekendste stadjes in de regio Puglia. Het is centraal gelegen en zeker de moeite van een bezoek waard. Er is een mooi plein, kronkelende straatjes en gezellige terrasjes. Breng ook zeker een bezoek aan het historische centrum, of breng een bezoekje aan de markt welke op zaterdag wordt gehouden in het nieuwe gedeelte van de stad.

Bron: Ciaotutti.nl

Cisternino & Locorotondo

Cisternino is gelegen in het hart van Puglia en is samen met Locorotondo te vinden op lijst met mooiste dorpjes van Italië. In de avond trekken de bewoners er vaak op uit om elkaar te ontmoeten. Er zijn tal van heerlijke restaurants en cafés maar bezoek ook zeker de 13-eeuwse kerk San Nicola welke is gewijd aan de patroonheilige van de stad.

Locorotondo is een mooi wit dorp gebouwd bovenop een heuvel vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. De enige kleur die je in het dorp ontdekt zijn de bloemen aan de plafonds en de geschilderde deuren en ramen. Het Piazza Vittorio Emanuele is het belangrijkste plein van het dorp. Hier vindt je diverse restaurants, en bijbehorende terrassen.

Gallipoli

Het dorp is te vinden op een eilandje voor de kust. Het is via een brug verbonden met het vaste land. Ooit was het één van de belangrijkste havens van Italië. Om het dorp te verkennen kun je het beste de auto voor de brug naar het eiland achter laten. Via de brug loop je tegen het kasteel van Gallipolli aan waar vandaag de dag allerlei tentoonstellingen worden gehouden. Ook de basiliek welke is gebouwd aan het begin van de 17e eeuw is een bezoek waar. Bijzondere aan deze basiliek is dat het geen klokkentoren heeft.  Het dorp beschikt ook over een stadstrand.

Vakantiehuizen en appartementen in Puglia

Privé villa code Medi-Sisi (Puglia, 6703)
Villa (3 slaapkamers) met privé zwembad voor 7 personen

Overnachten in een echte Italiaanse Trullo! Deze mooie woning bestaat uit 11 kegels die intern met elkaar verbonden zijn en een woning vormen met 3 slaapkamers. Er is een prachtige tuin met een zwembad zodat u heerlijk kunt genieten. Er is een overdekt terras. In de slaapkamers is airconditioning. In de woonkamer is een open haard. Afstand: San Michele Salentino 5km

Medi-Sisi

Vakantiehuis code Los-Puglia (Puglia, 5978)
Vakantieappartementen (6) met gedeeld zwembad, ook te huur als villa

Zoekt u een trouwlocatie of een heerlijke vakantie plek? De appartementen zijn gemaakt van steen waardoor het in de zomer lekker koel blijft. Mocht het toch warm worden kunt u gebruik maken van de airconditioning. Het zwembad is panoramisch gelegen zodat u tijdens uw frisse duik kunt genieten van het mooie uitzicht. Het strand is binnen een kwartier bereikbaar. Afstand: Cisternino

Los-Puglia

Privé villa code Inter-Gius (Puglia, 6234)
Villa (3 slaapkamers) voor 6 personen met privézwembad

Deze kleurrijke bungalow ligt ongeveer 17 km van Lecce, ook wel de “hippe hoofdstad” van het zuiden genoemd. Het heeft een heerlijk privézwembad met buitendouche en vele zitjes in zon en schaduw . De 3e slaapkamer is gelegen in het bijgebouw op het terrein en is voorzien van airconditioning. Supermarkt is in Calimera op 2km.

Inter-Gius

Meer informatie over Puglia?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo in Puglia of één van de andere Italiaanse regio’s? Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

Voor de volledige informatie over Puglia klik op een van de links van Ciao Tutti

Valle d’Itria en de trulli van Alberobello

Lecce

Ostuno La Città Bianca

Cisternino & Locorotondo

Gallipoli

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate