Garfagnana: het andere Toscane, net boven Lucca

De Garfagnana is een gebied in de Toscane boven Lucca. Het is nog niet ontdekt door het massatoerisme, heeft prachtige bergen en mooi historische stadjes. Daarnaast is het een heerlijk gebied om te fietsen en er zijn fijne vakantiehuizen. Lees alles over deze regio op onze blog.

Zoekend naar foto’s van de regio Lucca, moest ik opeens terug denken aan een heerlijke vakantie in de maand mei in een schattig villaatje in Marlia Graag neem ik jullie in deze blog mee naar dit fraaie gebied boven Lucca: de Garfagnana in Toscane.

Garfagnana Toscane boven Lucca Italian Residence vakantiehuizen

Het vlakke Marlia is ideaal om met de fiets te verkennen. Wij hadden onze eigen fietsen mee, maar huren kan ook prima voor rond de 40 euro p.w.p.p. Wij namen elke ochtend koffie op het dorpsplein en haalden er lekkere ciabatta of een stukje Castanaggio, heerlijke kastanje taart. Op weg naar de supermarkt aan de rand van het dorpje, fietsten we via de Via delle Ville, langs gigantische villa’s die je kunt bezichtigen en waar je mond open valt van zoveel pracht en praal.

Fietsen naar en in Lucca

Voor ons was de top attractie de pista ciclabile: het fietspad dat begint bij de supermarkt Esselunga in Marlia op 3 km van ons huis. De route is  7 km lang, langs een prachtige rivier die leidt tot in het centrum van Lucca. Lucca is voor mij persoonlijk één van de leukste steden in Italië. Het heeft een prachtige stadswal waar je heerlijk kunt fietsen, mooie pleinen met leuke terrassen en vooral prachtige kerken. Kortom: absoluut een bezoek waard. De oude stadsmuur van Lucca is volledig intact gebleven. De muur lijkt vanwege de vele bomen en andere begroeiing, meer op een park dan op een muur. Het is er vrijwel altijd druk, maar wel gezellig druk. Je ziet er veel wandelaars, skeeleraars en fietsers. De stadsmuur is ongeveer 4,5 kilometer lang. Je kunt deze afstand lopend afleggen, maar het is nog leuker om te gaan fietsen. Als je over de muur fietst, heb je een prachtig zicht op het oude stadscentrum van Lucca. Maar ook het achterland is het noemen waard.

ponta-della-maddalena-lucca-toscane-vakantiehuizen-italian-residence

Weinig toerisme

Achter Marlia lopen de wegen de bergen in met de vele schattige dorpjes die tegen de berg aan geplakt lijken. Dorpjes die behoorlijk afgelegen liggen, waar geen toerisme is en je alleen de lokale bevolking tegen komt. Door de rivier de Serchio worden de berggebieden in tweeën gedeeld. De weg loopt langs de rivier. Onderweg rijd je door veel kleine dorpjes met slechts een kerkje en een aantal huizen en… een heerlijke ijssalon, Ik at het beste ijs ever in het fraaie plaatsje Castelnuovo di Garfagnana en in Bagno di Lucca. Het is een fraai bosrijk en bergachtig gebied.

castelnuovo-garfagnana-toscane-dorpje-italian-residence
omgeving-lucca-toscane-italian-residence Italië specialist vakantiehuizen

Naar het strand in Viareggio

Zoeken jullie drukte en strand? Ga dan eens met de bus van Lucca naar Viareggio (parkeren aan de kust in de zomer geeft wel eens problemen). Ook hier is fietsen de beste manier van verplaatsen. Er loopt een prachtig fietspad langs de hele kust. Wissel je een fietstochtje af met een heerlijke lunch op het strand, er zijn vele lekkere strandtentjes waar je heerlijk kunt eten. Met de kinderen een aanrader (filmpje:) Parco di Pinocchio

Onze restaurant tips voor Marlia

 • Osteria Canapino
  Mijn favoriet, prijs kwaliteit top! tripadvisor beoordeelde dit louter: uitstekend.
 • Il Matto
 • Le Torte di Vale
 • Trattoria Gatti
 • Ristorante Butterfly
  Uitstekend, smaakvol, in een iets duurder segment.

Restaurant tip voor Lucca van Italian Residence vakantiehuizen Italie

Vakantiehuizen regio Lucca Toscane

Agriturismo met zwembad Toscane Noord Dan-Stafite

Vakantiehuizen Agriturismo met zwembad Toscane Noord Lucca

Vrijstaande villa met zwembad Toscane Noord Dan-Giul

Vrijstaande villa met zwembad Toscane Noord Dan-Giul Garfagnana van Italian Residence

Meer informatie over Lucca en  Garfagnana?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo bij Lucca, in Toscane of Garfagnana?
Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

Pin it en bewaar dit artikel op Pinterest
De Garfagnana is een gebied in de Toscane boven Lucca. Het is nog niet ontdekt door het massatoerisme, heeft prachtige bergen en mooi historische stadjes. Daarnaast is het een heerlijk gebied om te fietsen en er zijn fijne vakantiehuizen. Lees alles over deze regio op onze blog.

 • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
 • Leave A Reply

  Navigate