Tagliatelle met eend in saffraan saus

Benodigdheden Tagliatelle met eend in saffraan saus

  •   enkele draadjes saffraan
  •   2 eetlepels pijnboompitten
  •   1 courgette
  •   1 eetlepel olijfolie
  •   2 gekonfijte eendenbouten
  •   350 g verse tagliatelle
  •   150 ml slagroom

Bereidingswijze

Breng voor de pasta een grote pan met royaal gezouten water aan de kook. Laat een koekenpan heet worden. Rooster de pijnboompitten in de hete koekenpan tot ze licht gekleurd zijn. Laat afkoelen. Snijd de courgette in dunne lucifers. Snijd reepjes van de eend. Verhit de olijfolie in de koekenpan en voeg de courgetteplakjes toe. Draai het vuur laag en laat ze 3 à 4 minuten zachtjes bakken. Kook intussen de tagliatelle beetgaar. Voeg de reepjes eend toe aan de courgette en bak ze twee minuten mee. Voeg dan de room, de saffraan en de pijnboompitten toe en warm enkele minuutje mee. Giet de pasta af en vang daarbij een half kopje van het kookvocht op. Meng de pasta en het kookvocht door de saus en warm alles nog even goed door. Proef en maak de pasta op smaak met zout en peper.

Buon appetito!

Marianne, Italian Residence

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate