Saffraan pasta met garnalen

Benodigdheden voor Saffraan pasta met garnalen

  • 300 gram linguine
  • 300 gram tijgergarnalen (schoongemaakt, ontpeld met staartje er nog aan en van darmkanaal ontdaan als het verse zijn, of anders uit de diepvries)
  • 1 middelgrote courgettes, gehalveerd en dan in plakjes van 3mm
  • 1 plukje saffraandraadjes (ca. 20 draadjes, of neem een mespuntje saffraanpoeder), maar draadjes verdienen voorkeur!
  • 1 sjalotje, fijn gesnipperd
  • 125ml (kook)room
  • 125ml witte wijn
  • ½ blokje visbouillon
  • Een handvol peterselie, fijn gesneden
  • 4 el olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Week de saffraandraadjes in 2 el warm water. (Hoeft niet als je saffraanpoeder gebruikt)
  • Kook ondertussen de linguine met wat zout en een scheutje olijfolie (tegen het plakken).
  • Fruit sjalot in 3 el olijfolie. Voeg de courgetteplakjes erbij en bak ca. 2 minuten op laag vuur.
  • Blus af met de wijn, voeg het halve bouillonblokje toe en laat 5 minuten (in)koken.
  • Voeg de saffraan (met het weekwater) en de room toe en kook het geheel nog 5 minuten tot de vloeistof behoorlijk gereduceerd is.
  • De laatste drie minuten doe je de garnalen erbij (niet langer, anders worden ze taai).
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af en meng de saus erdoor. Garneer met wat peterselie en serveer.

Eet smakelijk!

Print hier het recept

Buon Appetito

Marianne, Italian Residence

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate