Saffraan Bucatine met courgette en gorgonzola

Benodigdheden Saffraan Bucatine met courgette en gorgonzola

  • 400 g bucatini
  • 1 ui
  • 1 el roomboter en 1 scheutje olijfolie
  • 1 courgette
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 glas witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • 125 g gorgonzola
  • 1 mespuntje saffraanpoeder
  • 2 takjes peterselie
  • 30 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Kook de bucatini gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snijd de ui in dunne halve ringen. Verwarm voor de uienstoof de boter en olijfolie in een pan en stoof de ui circa 5 minuten op middelhoog vuur. Schaaf de courgette op de mandoline in lange slierten. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de courgettelinten toe aan de uienstoof. Voeg de pijnboompitten toe, bak kort mee en blus af met de witte wijn en laat nog circa 3 minuten stoven. Voeg de kook room, gorgonzola en de saffraan toe en warm nog circa 2 minuten door. Zet het vuur uit.

Pluk en hak de peterselie. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg de peterselie en Parmezaanse kaas toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met versgemalen peper.

Buon appetito!

Marianne, Italian Residence

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate