Italië tips voor thuis

We beginnen deze nieuwe maand met hoop op betere tijden. Onze gedachten zijn nóg meer dan anders in Italië. Elke dag sturen we meer liefde, moed en hoop naar onze vrienden daar.

Italian Residene Italie

Martina Heiduczek

Die liefde, moed en hoop delen we in deze blog ook graag met jullie, met een aantal lichtpuntjes in deze donkere tijd. Allereerst de prachtige illustratie van de Australische Martina Heiduczek.

Martina maakte deze tekening eind vorig jaar, maar dankzij het solidariteitsgevoel dat deze illustratie uitdrukt, is de scène van de twee bovenbuurvrouwen tijdens deze donkere dagen op social media uitgegroeid tot een van de symbolen van de solidariteit die er momenteel in Italië heerst.

Martina stelt de illustratie ook als pdf ter beschikking, zodat je hem kan printen (via deze link). Uiteraard alleen voor persoonlijk gebruik (bijvoorbeeld voor post aan mensen die je nu even niet kunt zien) – en met het vriendelijke verzoek om Martina’s naam te vermelden als je de illustratie op je eigen Facebook of Instagram deelt. Maar deel ook vooral de solidariteit en de saamhorigheid die deze illustratie uitstraalt.

Italian Residence / Marina Heiduczeks
Marina Heiduczek’s illustratie

Om in nare tijden bij weg te dromen: Online reistips

Ik weet nog hoe ik tijdens mijn allereerste bezoek aan Italië, in Rome, verrast was door wat er allemaal te zien was in de stad. Het Colosseum natuurlijk, de tempelresten op het Forum Romanum en de Trevifontein, maar ook de tafereeltjes op straat. Een voorbij scheurende Vespa met een bruidspaar, een Ape vol bloemen, een bar die in de ochtend vol met zoetigheden stond en die ’s avonds werd omgetoverd tot een kleurrijk buffet.

Italian Residence

Voor een koffietafelboek koos ik ooit 101 van die bijzondere plekken, die ik nu ook online met jullie wil delen. We kunnen immers allemaal wel een beetje schoonheid gebruiken in deze tijd. Met deze 101 plekken zit Italië voor altijd in je hart

Om verveling te lijf te gaan: Filmtips!

Cinetree, een Nederlands filmplatform, biedt tot 6 april al zijn films gratis aan. In het aanbod ook La vita è bella, de hartverscheurende maar tegelijkertijd hartverwarmende film van Roberto Benigni.

Italian residence filmtips

*10 films met Toscane als decor

*de mooiste films en series voor liefhebbers van Italië

*voor lekkerbekken: de lekkerste Italiaanse films en series

*de mooiste films met Rome in de hoofdrol

Omdat je nu toch de tijd hebt en lekker eten altijd blij maakt: Kooktips van Marianne Moerdijk

Om toch een beetje het vakantiegevoel in huis te halen delen we hieronder enkele recepten die eenvoudig thuis te maken zijn.

Dit zijn mijn favoriete recepten en ik kan niet wachten tot ik hier weer samen met vrienden van kan genieten, tot die tijd het gezin maar verwennen.

Italian Residende blog

Voorgerecht: http://www.develesmakenvanitalianresidence.nl/coquilles/
Tussengerecht: http://www.develesmakenvanitalianresidence.nl/paddenstoelen-espresso-soep/
Hoofdgerecht: http://www.develesmakenvanitalianresidence.nl/pasta-al-ragu-di-anatra/
Nagerecht: http://www.develesmakenvanitalianresidence.nl/warme-witte-chocolade-met-frozen-fruit/

Met dank aan onze vrienden van Ciao Tutti

Italian Residence
  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate