Emilia Romagna en de Adriatische kust

Emilia Romagna en de Adriatische kust: In deze regio vind je prachtige zandstranden, een azuurblauwe zee en een mild klimaat. De Adriatische kust biedt de perfecte omstandigheden voor een afwisselende vakantie. De brede stranden met fijn zand lopen langzaam af en zijn bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen. Naast het goudgele strand zijn er talrijke sport- en recreatiemogelijkheden.

De regio is zo populair vanwege de brede zandstranden, bars, strandpaviljoens met ligbedden en parasols, watersportfaciliteiten en natuurlijk het uitgaansleven. Zowel de jachthavens als de stranden doen hun uiterste best om jaarlijks weer de Bandiera Blu te laten wapperen: het internationale kwaliteits-predicaat voor schoon water en schone stranden.

Da Vinci

Een van onze fraaie nieuwe locaties met heerlijk restaurant, zwembad en manege is LOS-PONTI en ligt bij Cesenatico. Cesenatico is een leuke plaats met een door Leonardo Da Vinci ontworpen havenkanaal waar vele fraaie boten liggen, dit is de trekpleister en belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Het is een ideale uitgangsbasis voor het ondernemen van fietstochten of het maken van mooie wandelingen in de prachtige regio Emilia Romagna.

Natuurgebied

Ook het mooie Milano Marittima is een bezoek waard. Deze regio is omgeven door prachtige pijnboombossen. Je vindt hier ook Pineta di Milano Maritima, in dit schitterende natuurgebied kun je kanoën via club canoa en kayak Cervia, langs de vissers hutten in de pijnboombossen.

Cultuur en fietsen

Emilia Romagna herbergt ook volop sfeer en cultuur, zoals het middeleeuwse Casstell’Arquato en de rots vesting San Leo, maar ook de fraaie burcht van Montegridolfo. Maar breng vooral ook een bezoek aan Ferrara! Unesco heeft deze renaissancestad en het Regionaal Park van de Podelta plus de buitenhuizen van de familie d’Este, tot Werelderfgoed verklaard. Wat opvalt in Ferrara zijn de vele fietsers… de streek is überhaupt een Italiaans paradijs voor fietsliefhebbers. Hier vind je het langste fietspad van Italië. Daar waar je elders in Italië soms bij wijze van spreken je leven riskeert, zijn hier fietspaden zoals dat in Nederland gebruikelijk is: vrij liggend en overwegend vlak.

Recept uit Emilia Romagna

Bekijk een special recept uit Emilia Romagna: http://desmaakvanitalianresidence.nl/gevulde-platte-broden…/

Meer informatie?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo in de rego Emilia Romagna en de Adriatische kust? Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate