De Ligurische Bloemenrivièra

Onze vrienden van Ciao tutti, nemen ons deze keer mee op een kajak op de zee bij Ligurië

Bron: Ciao tutti

Varigotti

Dit is een mooi middeleeuws dorp dat rijk is aan geschiedenis, architectuur en een prachtig strand. Het strand is een mengsel van fijn grint en zacht zand en de zee wordt langzaam dieper wat ideaal is voor kinderen. De stranden zijn vrij toegankelijk.

In het dorp staat de S. Lorenzo kerk uit de 12e eeuw. Ook vindt je er een kasteel en uitkijktoren. Vandaag de dag bezoeken veel Vip’s voor een vakantie naar dit mooie dorp. Niet alleen vanwege de schoonheid maar ook omdat het een beetje lijkt op een “Happy Island.” Het dorp leent zich uitstekend om te dwalen door de smalle straatjes van het centrum en de pleinen.

Bron: Ciao tutti

Camogli

Dit leuke kleurrijke vissersdorp ligt tussen Genua en Cinque Terre in, maar is over het algemeen een stuk rustiger. De huizen hier hebben vrolijke pastelkleuren. Ook hier kun je heerlijk dwalen door de smalle straatjes en pleinen. Breng een bezoek aan het pittoreske haventje om vervolgens een pasta te bestellen in één van de restaurants.

Bron: Ciao tutti

Een heerlijk zomers recept

Ligurie staat onder andere bekend om zijn heerlijke pesto. Daarom sluiten we deze blog af met een heerlijk recept: Gnocchi uit de oven met pesto, chorizo en tomaat.

Benodigdheden:

  • 400 gr gnocchi
  • 200 gr chorizo – in plakjes
  • 400 gr cherrytomaatjes uit blik
  • 2 tenen knoflook – fijngehakt
  • 1 ui – gesnipperd
  • 1 bol mozzarella
  • 15 gr verse basilicum
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm ondertussen een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de plakjes chorizo tot de worst vet begint los te laten.
  • Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze mee tot de ui glazig begint te zien.
  • Doe de cherrytomaatjes in de pan en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal goed in.
  • Schep de gnocchi door de chorizo-/tomatensaus en schep vervolgens alles in de ingevette ovenschaal.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over het gerecht in de ovenschaal. Schuif de schaal 10 minuten in het midden van de oven of tot de mozzarella is gesmolten.
  • Garneer het gerecht met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct.

Meer informatie over een vakantie naar Ligurië ?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo in Ligurië? Of toch liever naar een andere Italiaanse regio? Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate