Crostata met pruimen confiture

Benodigdheden Crostata met pruimen confiture


Voor 8 porties

  • 250 gr bloem,
    b.v.k. Italiaanse bloem nr 0
  • 100 gr suiker
  • 225 gr ongezouten boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • sap van een 1/2 citroen
  • 6 eetlepels pruimen confiture met hele pruimen of andere confiture
    naar keuze met hele vruchten.

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem en de suiker. Wrijf de boter erdoor. Voeg de vanille, ei en citroensap toe. Werk tot een bal, voeg indien nodig een eetlepel water toe. Laat het deeg 20 minuten rusten. Verwarm intussen de oven voor op 180°C / gasoven stand vier.
  2. Druk de helft van het deeg in de bodem van een 20 cm vierkant bakblik. Verdeel de jam over de bovenkant van het deeg. Neem het resterende deeg en rol in repen. Maak met deze repen een ​​rooster patroon op de jam.
  3. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het deeg goudbruin is. Laat afkoelen voor het snijden en serveren met klodder slagroom.

Print hier het recept

Buon appetito!

Marianne, Italian Residence

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate