Cheesecake met witte chocolade

Benodigdheden Cheesecake met witte chocolade


Voor de biscuit laag

  • Boter – 50 gram, ongezouten
  • Biscuits – 8 stuks Digestive

Voor de cheesecake vulling

  • Slagroom – 200 ml, verse
  • Suiker – 125 gram, fijne witte
  • Roomkaas – 225 gram (Mon Chou)
  • Mascarpone – 250 gram
  • Witte chocolade – 500 gram
  • Frambozen

Bereidingswijze

  1. Knip een stuk bakpapier van ongeveer 30 cm bij 30 cm en leg het over de bodem van de springvorm.
  2. Doe de ring van de springvorm over de met bakpapier bedekte bodem.
  3. Bevestig de ring van springvorm en druk het papier aan om het plat te houden.
  4. Weeg de suiker af op 125 gram.
  5. Doe de biscuits in een hak molen en hak deze helemaal fijn.
  6. Smelt de boter in een koekenpan en giet deze bij de fijngemalen biscuits.
  7. Mix dit geheel nog in de hak molen, de biscuits worden iets donkerder van kleur door de boter.
  8. Schep de biscuitmix in de springvorm.
  9. Druk het biscuitmengsel met boter goed aan met je handen.
  10. Breek de witte chocolade in stukjes in een vuurvaste kom en smelt deze ‘au bain marie’.
  11. Blijf regelmatig roeren totdat de witte chocolade helemaal gesmolten is.
  12. Wanneer de witte chocolade gesmolten is en een mooi glad mengsel vormt, haal je de kom van het vuur en leg je even opzij.
  13. Doe de slagroom in een beslagkom, voeg de suiker toe.
  14. Klop de suiker en slagroom tot een glad mengsel.
  15. Voeg de mascarpone en roomkaas toe.
  16. Klop alles goed door, totdat de grootste stukken mascarpone en roomkaas gemengd zijn. Het kan best zijn dat het mengsel nog wat klonterig is, maar dat geeft niets.
  17. Nu is het tijd om de gesmolten witte chocolade toe te voegen aan het ‘kaasmengsel’.
  18. Klop nogmaals het geheel, maar dit keer mogen er geen klontjes in het mengsel bevinden.
  19. Giet vervolgens het cheesecake mengsel over de biscuit laag in de springvorm.
  20. Smeer alles goed uit totdat de bovenkant mooi glad is.
  21. Bedek de springvorm met plasticfolie en doe de cheesecake in de koelkast voor 3 uur of gedurende de nacht om op te laten stijven.
  22. De cheesecake is klaar om gesneden te worden, maar eerst moet het uit de springvorm worden gehaald.
  23. Voordat je de springvorm losmaakt, gebruik een deegschraper om voorzichtig de zijkant rondom de cheesecake los te krijgen.
  24. Snijd vervolgens de cheesecake in stukken en schep op een bord. Let op dat je de bodem niet breekt en dat je deze mee schept. Eet het stukje wel meteen op, omdat het anders te zacht wordt en dat is minder lekker.

Buon appetito!

Marianne, Italian Residence

Foto: Kamran Amidinof

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate