Wij denken aan Italië en leven mee

Verleden week was een zware week voor iedereen met name in Italië, waarbij vooral de beslissing voor een totale afzondering hard aankwam. We weten dat het nodig is, maar het doet pijn ons geliefde Italië zo hard geraakt te zien, onze geliefde pleinen en straten zo verlaten, onze geliefde mensen verder weg dan ooit.

We hopen met heel ons hart dat deze maatregelen effect sorteren. Zoals Premier Conte het deze week zo mooi zei: ‘Restiamo distanti oggi, per abbracciarci più forte domani‘ – laten we vandaag op afstand van elkaar blijven, om elkaar morgen sterker te omarmen.

Muziek verbindt tijdens Belissimi balkonconcerten

Nu iedereen in Italië thuis moet blijven, blijkt hoe veerkrachtig de Italianen zijn. Op veel plaatsen wordt een muzikale flash mob georganiseerd: iedereen draagt vanuit een open raam of  vanaf het balkon bij aan een muzikaal moment, met een instrument of met zijn of haar stem.

We zagen op social media al een video uit Siena die ons kippenvel bezorgde, maar ook in Florence en Napels wordt uit volle borst gezongen. In Rome bracht men op vrijdag 13 maart vanuit honderden ramen het Italiaanse volkslied, oftewel L’Inno d’Italia, ten gehore

Om een unieke manier van communiceren te oefenen, als het mooie Italië weer open is kun je alvast leren hoe te communiceren als een echte Italiaan Nog drie kijk- en leestips over bijzondere gebaren:*een video waarin je zestig Italiaanse handgebaren leert

Het is opmerkelijk dat een van de mooiste kerken in het Noorden van Italia Santuario Madonna della Corona heet

Het Santuario Madonna della Corona in Spiazzi is het bekendste en meest bezochte bedevaartsoord in de buurt van het Gardameer. De bergketen vormt als het ware een kroon om deze religieuze plek die gewijd is aan Maria, vandaar de naam Madonna della Corona.

Bijna zwevend tussen hemel en aarde, op een hoogte van 774 meter, ligt deze plek verborgen te midden van de rotsen van de Monte Baldo. Vanaf deze bijzondere locatie heb je een prachtig uitzicht op de vallei waar de Adige doorheen stroomt. Volgens oude geschriften zouden hier rond het jaar duizend al kluizenaars geleefd hebben.

Wij wensen iedereen uit de grond van ons hart sterkte en houdt vol. Van de zomer als we dit hopelijk achter ons hebben kunnen laten, komen we graag in grote getale weer naar het prachtige Italië. Om vast wat bij weg te dromen check onze website https://www.italianresidence.nl/

BRON onze vrienden van Ciao Tutti, die het mooiste van Italië keer op keer naar voren weten te halen.

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate