Rudolph’s Aardbeienlasagna met witte chocolade

Benodigdheden Rudolph’s Aardbeienlasagna met witte chocolade


Ingrediënten 6 personen

  • Chocolade lasagnevellen
  • 300 g witte chocolade
  • 50 g cacaopoeder
  • Aardbeiencrème
  • 500 ml aardbeienpuree
  • 2 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 2 el bloem
  • Mascarponevulling
  • 500 g mascarpone
  • 2 el poedersuiker
  • 3 takjes munt
  • 250 g aardbeien
  • Nougatine
  • 60 g suiker
  • 60 g hazelnoten
  • 1 takje munt

Bereidingswijze

Chocolade; Smelt de chocolade au bain-marie. Strijk de chocolade dun uit over een vel bakpapier. Laat de chocolade circa 30 minuten uitharden in de vriezer.
Aardbeiencrème, Houd een scheutje aardbeienpuree achter en breng de rest aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker, bloem en het achtergehouden scheutje aardbeienpuree los. Giet de hete puree al roerend op het eimengsel. Schenk terug in de pan en gaar de crème op laag vuur nog circa 2 minuten. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de crème erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.
Mascarponevulling, Meng de mascarpone met de poedersuiker. Pluk en hak de munt en meng door de mascarpone. Verdeel enkele lepels mascarpone over de glazen schaal. Maak de aardbeien schoon en druk ze met de bolle kant naar beneden in de mascarpone. Bewaar een paar aardbeien voor de garnering. Verdeel de aardbeiencrème over de aardbeien en leg er een chocoladevel op. Herhaal dit tot de schaal vol is. Sluit af met de mascarpone.
Nougatine, Verwarm de oven op 160 ºC. Rooster de hazelnoten circa 6 minuten in de oven. Karamelliseer de suiker en meng de hazelnoten erdoor. Verdeel de gekaramelliseerde hazelnoten over een vel bakpapier en laat afkoelen. Maal tot nougatine in het bakje van de staafmixer. Strooi de nougatine over de lasagne. Garneer met munt en de achtergehouden aardbeien.

Print hier het recept

Buon appetito!

Marianne, Italian Residence

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate