Lignano: strand en vertier vlakbij Venetië

Op zoek naar een leuke vakantieplek aan het strand en in een gezellig dorp? Denk is aan een vakantie in de buurt van Venetie.

Tijdens een beurs in november 2016 wonnen wij, het team van Italian Residence, een vakantie in Lignano. Deze badplaats ligt aan zee en is slechts een uurtje rijden vanaf Venetie. Ik, Bianca, had de eer om gebruik te maken van deze vakantie en heb hier volop genoten. 10 juni vlogen wij van Amsterdam naar Venetie (retour +- €130,- p.p), om hier vervolgens met een huurauto onze weg te vervolgen naar Lignano.

8 kilometer strand

vakantiehuizen, vakantie villa agriturismo italie van italian residence

Wij zaten in een appartement dat maar 500 meter van het strand lag.  Lignano is een soort schiereiland omringd door zee. Hierdoor is het nooit ver naar het strand dat een lengte heeft van 8 kilometer. Er is zelfs een speciaal hondenstrand. Het handige op dit strand is dat je een ligbed kunt huren voor een week en deze ligbedden genummerd zijn. Je krijgt hier een bewijs van mee zodat je de hele week hetzelfde ligbedje hebt dus ook nooit naast een bedje grijpt. Wij hebben zelfs gezien dat mensen hun luchtbedden en schepjes lieten staan en hier de volgende dag zo verder mee speelde. Op het water zijn ook voldoende mogelijkheden tot watersporten. Huur bijvoorbeeld een waterfiets met glijbaan en fiets een stukje de zee op. De echte waaghalzen kunnen gaan Parasailen!

Vermaak voor jong en oudspecialist vakantiehuizen italie italian residence

Maar zoals ik al zei: Lignano heeft meer te bieden. Er is een aquapark met glijbanen die ook voor de oudere kinderen erg leuk zijn. Probeer hier ook de hindernisbaan! Naast het aquapark zit een Sealife waar je je in de onderwater wereld begeeft. Een klein stuke verderop staat een soort kermis waar genoeg te doen is voor jong en oud. Er is ook een speeltuin voor de allerkleinsten die vrij toegankelijk is. In de haven kun je een bootje huren. Je krijgt er een euke kaart bij van plaatsen in de buurt de je per boot kunt bezoeken.

Leuke uitstapjes dichtbij

Ook vlakbij Lignano is er voldoende te doen. Bezoek bijvoorbeeld de grotten in Trieste (ongeveer 1 uur rijden). Wij zijn een dag naar Venetie geweest, wat prima te doen is. De auto kun je parkeren in Punto Sabbioni. Vanaf hier gaat er een boot naar Venetie. Kosten: €7,- voor de auto en € 12,- voor een retourtje met de boot. Voor kinderen geldt een kindertarief.vakantiehuizen italie venetie met italian residence

Terrassen en restaurants

Lignano is een gezellig dorpje met gezellige restaurants, cocktailbars, waardoor deze locatie ook erg leuk is voor gezinnen met tieners. Deze kunnen ’s avonds nog heerlijk de stad in om zelf een drankje te drinken. In principe is het meeste hier op loopafstand te doen. Persoonlijk vind ik Arco een aanrader om eens te gaan eten. Het terras zit hier altijd goed vol, en de kaart is zeer uitgebreid. Ondanks dat het hier altijd druk is, is de bediening over het algemeen erg vlot en heb je snel een heerlijke pizza of een dampend bord spaghetti voor je neus. Dit restaurant is ook leuk betaalbaar. (Een pizza heb je al vanaf ongeveer 7 euro, een vleesgerecht vanaf 15 euro).

Vakantiehuizen, appartementen en agriturismo’s in en om Lignano

Kortom Lignano is een leuke kustplaats dat zeer geschikt is voor de strandliefhebbers onder ons.

Vraag eens naar de beschikbaarheid en de mogelijkheden.

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad, mede dankzij de zon die de hele week erg aanwezig was. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier een filmpje van deze leuke regio.

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Leave A Reply

    Navigate