Gehaktbrood alla Gio


Benodigdheden Gehaktbrood alla Gio

  • 2 sneetjes witbrood
  • 100 ml melk
  • 100 g mortadella
  • 2 takjes peterselie+ basilicum
  • 50 g pistache+cashew nootjes
  • 600 half-om-halfgehakt
  • 2 eieren
  • 50 g Pecorino Romano+Parmezaans
  • 100 g mozzarella
  • olijfolie

Bereidingswijze

Bereidingstijd 60 minuten

Gehaktbrood
Meng het gehakt met het brood, eieren, geraspte kaas, mortadella, kruiden en de pistache- en cashewnoten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en meng door het gehakt. Vorm een ronde bal van het gehakt en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier dat met een beetje olie is bestreken. Druk de gehaktbal iets plat en smeer in met olijfolie. Bak het gehaktbrood in de oven in circa 45 minuten gaar, of tot een kerntemperatuur van 58 ºC.

Kook 400 gr tagliatelle gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper 1 ui. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui circa 3 minuten. Snijd 1 courgette in halve plakken. Voeg de 4 x ansjovis en de courgette toe en bak kort mee. Halveer de 10 snoeptomaten. Hak 1 rode peper fijn en voeg toe samen met de snoeptomaten toe aan de pan.

Meng de pasta met de groente. Breng het gerecht op smaak met een beetje zout en peper. Rooster het amandelschaafsel circa 2 minuten in een droge koekenpan.
Serveer het gehaktbrood met pasta.

Print hier het recept

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate